[]

bilgisayar kendiliğinden kapandı ve açılmıyor

merhabalar,
bu konulardan anlamamakla beraber derdimi anlatmaya çalışayım tarzanca.
bugün aniden kapandı makina ve tekrar açmaya çalıştığımda da hiçbir tepki vermedi. birkaç kere daha böyle olmuştu ancak 1-2 dakka sonra açabilmiştim, bu sefer olmadı işte. açtım baktım anakartın ışığı yanıyor, açma düğmesine bastığımda da çok çok kısa bir süre power supplyın fanı hareketleniyor sanki ama hemen duruyor. birşeylerin yanmış olabileceğini düşünüyorum çünkü fazla ısınmıştı bugün.
ne diyorsunuz? ne olabilir problem?

 
power supply yandı büyük ihtimalle. daha önce çok getirdiler böyle servise. lakin bazen ana kart da yanmış olabiliyor. power supply test etme imkanın varsa test etmeni öneririm. şöyle de bir şey var, bazen power supply değiştirip tekrar eski power supply'i takınca düzeliyor, bu da statik elektrikten sanırım. ana kart üzerinde parçaların hepsini çıkar, elektriği kes, açma düğmesine birkaç defa bas sonra pili çıkar ve tak. eğer donanımsal bir arıza oluşmadıysa, elektrik yüklenmesinden olduysa sorun gidecektir.


  • abtash  (12.01.09 19:12:21) 
önce bütün elektrik bağlantılarını çıkar, fişi pili. daha sonra açma kapama düğmesini 10 saniye felan basılı tut sonra hepsini yeniden dene. işe yaramazsa başka bir fiş girişini deneyin. hala çalışmıyorsa adaptör felan değil sorun. sonuçta anakart ışığı yanıyorsa hala güç alıyor demektir bu. büyük ihtimalle hdd ya da ekrandır sorun. imkanınız varsa tv ye yada bi monitöre bağlamaya çalışın, en azından böylece sorunun ne olduğunu anlayabilirsiniz.


  • wish i could fly  (12.01.09 19:20:35) 
Power supply lar kısa devre koruması gibi bir sebepten böyle davranabiliyor. İlk başta kendi kendine kapanıyor, sonrasında bir süre açılmıyor (çalışan makinaya harddisk vb. takmaya çalışırken yaşandığı olur). Anlattıklarınızdan power supply'ınızın çalışmaya yeltenip kısa devreyi görünce caydığını sezdim. Harddisk, floppy, optik sürücüler vs. ye giden güç kablolarını söküp bir daha açmayı deneyebilirsiniz.


  • skatheist  (12.01.09 19:48:10) 
fişini çekin 10 dakka bekleyin tekrar takın çalıştırmayı deneyin.


  • yuto  (12.01.09 21:45:22) 
zamanında bende yaşamıştım böyle bir problem, sonra bilgisayarcı bir arkadaşa baktırdım, powe supply'ın içindeki kondansatör yanmış. çok fazla uğraşmadan bir teknik servise götürün anakartı felan yakmayın.


  • metalon  (13.01.09 02:09:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.