[]

canon 7d yeni alinan makinada cizik ???

simdi bugun elime 7d gecti. diger sitelerden biraz daha ucuza gelen makina hong kong tan gelmis.(avustralyadayim ben) paketi bi actim user manuel felan fotokopi bildiginiz. adamlar o kucuk kitapcigi koymamislar fotokopi cekip zimbali felan yollamislar ders notu gibi. bu biraz kafami kurcaladi.sonra charger ile priz arasi aparat da yine dandirik bi converter. canon marka degil yani. ulan o bataryanin oturdugu charger canon ama o ara converter alakasiz bi markanin adaptoru. sonra iyice aklimi mesgul etmeye basladi bende makineyi iyice inceledim. makinenin lens yuvasindaki o metal cercevede kirmizi noktanin yaninda kucuk bi cizik var. acaba dedim elle ovunca gecer mi yok aga bildigin cook kucuk olsada cizik yani. simdi boyle seylerin sifir olan makinede olma ihtimali var mi? yoksa bu refurbished olan urunlerden mi kakaladilar acaba bana nasil anlarim bunu? shutter check mi yapmak gerekir?




 
Shutter sayısına bir bak. Emin olmamakla birlikte canon'un hiçbir modeli tam shutter sayısını vermiyor diye biliyorum. internette bu iş için programlar var (google'da "shutter count software 7d" diye aratırsan çıkar bir şeyler) onlardan birini indirip shutter'ına bak. "Çizik var" dediğine göre sıfır olarak aldığını varsayıyorum.


  • kemirik  (22.01.13 10:11:23 ~ 10:11:37) 
valla kesinlikle kazıklanmışsın. fotokopi kullanma kılavuzu mu olur. abd'den aldım. hiç bir şekilde senin dediğin gibi değildi. çizik var mı bakma ihtiyacı bile duymadım. adaptör kablosu bile sorunlu baksana...


  • ben smyrna  (22.01.13 10:28:50) 
abi geçmiş olsun muhtemelen refurbished ürün göndermişler sana, senin makinanın fotograflarından bile bir şekilde kullanılmış yada teşhir tarzı bir ürün izlenimi verdi direk gönderme imkanın varsa gönder.


  • exodia  (22.01.13 10:42:11) 
Muhtemelen aldığın makine refurbished. Ucuz olmasının sebebi de bu olsa gerek. İade etme imkanın varsa bence iade et, ileride olası sorunlardan kurtulmuş olursun.


  • Asicanavar  (22.01.13 11:07:18) 
Valla refurbished ürün olsa bile öyle fotokopi kitapçık filan olmaması lazım hocu. Saçmalık...

Ben de geçenlerde burda piyasanın epey altında bir 60d aldım. Satıcı refurbished değil dese de muhtemelen refurbished idi. Ama ne cihazda bir çizik vardı ne üçüncü parti aparatlar ne de fotokopi kitapçık.
  • youkoso hitori bocchi  (22.01.13 17:30:25 ~ 17:33:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.