[]

ergenlere ne öğretsem? öneriler

Selam,
Ekonomik ve kültürel açıdan düşük seviyede, risk grubunda ergenlerle çalışıyorum. Onlara genel kültürlerini geliştirmek açısından bazı şeyler anlatmayı planlıyorum. Daha önce Türkiyenin bölgeleri, dünya ülkeleri, paraları, kültürleri vs gösterilmiş mesela. Başka ne anlatsam? Çok karmaşık olmayan ama işlerine yarayacak bilgiler vericem.
Aklınıza neler geliyor? Fikir almak istedim.


 
genel kültür yerine kisisel gelisimden bahset bence daha iyi..


  • Mügüs  (22.01.13 09:27:30) 
onu zaten yapıyorum, ama bu konuda da önerilerin varsa memnun olurum.


  • labarba  (22.01.13 09:30:21) 
meslekleri tanıtabilirsin mesela. kitap okuma günleri yapabilirsin karakterlerine uygun kitapları seçerek. ev ekonomisi öğretebilirsin, tasarruflu olmanın, para biriktirmenin yolları vb.


  • loveinaflipbook  (22.01.13 09:49:42) 
roll on ya da koltukaltı sprey sürmeyi öğret :(


  • nofearman  (22.01.13 10:04:58) 
bbc belgeselleri denmiş, çok da güzel denmiş.. tarihten sosyolojiye, fizikten doğal hayata envai çeşit kaynak var.. başla birinden sırayla götür.. zaten ondan da bir şey alamıyorlarsa sofra kuralı anlatsan nolur anlatmasan nolur..


  • mecik balit  (22.01.13 10:41:35) 
hocam düşünmeyi, sorgulamayı, öğrenmeyi sevdir. senin bunlara öğreteceğin bilgi sınırlı. bu dediklerimi öğretirsen zaten onlar ne istiyorlarsa onu öğrenmeye çalışacaklardır.


  • orhan tv  (22.01.13 11:43:58) 
güzel fikirleriniz için teşekkür ederim :)


  • labarba  (22.01.13 14:03:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.