[]

spiked ne demek?

şimdi spiked veya to spike formunda geçen bir gıda mühendisliği terimi bu. öyle diken vs değil. bir malzemeye bilerek zararlı madde koymak gibin bir anamı var. bilen gıda müh.leri beri gelsin. bir kimyager olarak ben hiç duymadım açıkçası. tam karşılığı lazım terim bağlamında. alkol katmak demeyin yalnız o fazla spesifik kaçıyor.




 
Sana Amerikan genclik filmlerinden ornek vereyim. Lise ogrencileri bir okul partisinde, meyveli ve tabi ki alkolsuz punch var. Haylazlardan biri gizlice punch'a icki katiyor. Sonra gidip bunu arkadasina "I spiked the punch" seklinde anlatiyor.

Gida muhendisliginde ayni mi bilemem ama normalde spike sozu zararli maddeye isaret etmiyor. Sadece baska etkili bir maddenin katilmasini anlatiyor.
  • wpi  (09.04.07 22:10:33) 
kontaminasyona uğratmak gibi bişey desen? ya da gıda sabotajı eheh


  • bulanti  (10.04.07 01:39:56) 
spiked
\spiked\ (?), a. furnished or set with spikes, as corn; fastened with spikes; stopped with spikes. a youth, leaping over the spiked pales, was caught by those spikes.
spiked
adj
1. equipped with long sharp-pointed projections especially along the top of a wall or fence; "the fence was iron and spiked along the top"
2. having a long sharp point
3. having alcohol added; "a cup of brandy-laced coffee"; "he drank too much of the spiked punch" [syn: laced]

yukaridaki aciklamalar faydali olabilir, yanilmiyorsam ba$ak anlamida tasiyor.
  • sixth  (10.04.07 04:10:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.