[]

kilo verme- meyve suyu. compadrito niye böyle demiş?

www.eksisozluk.com

meyve suyundan neden uzak duruyoruz ki?

(2 aydır entry girmemiş bakmıyor herhalde mesaj atmadım bu yüzden)

 
meyveleri lifleri ile beraber yersen bir faydası var
entryyi okumadım, ama bir doktor şöyle demişti.

"çocuklara çantanıza 1 kutu meyve suyu koyup okula gidin demek, çocuklara buyrun el bombası, çantanıza koyun demekle aynı şeydir".

1 portakal yedin, o sana yeterli, şekeri de lifi de.
1 bardak portakal suyu için 3 4 tane portakal sıkılıyor, lifini almıyorsun, şekerini alıyorsun.

Şimdi burdakiler kızacak ama muzaffer kuşhan'a gittim geçtigimiz aylarda.
15-20 gün kaldım, inanılmaz güzel geçti, çok mutluydum.

Hergün 3 ana ögün ve 1 meyve yiyorduk, 2. meyveye izin yoktu mesela, o da şeker, o da size zararlı diye.
  • cruseo  (20.01.13 16:36:08 ~ 16:38:45) 
meyvede şeker var çünkü


  • neira  (20.01.13 16:38:36) 
marketlerde satılan meyve suları sadece şekerli sudan ibarettir zaten. her diyetisyenin anında kesin olarak yasakladığı şeylerden biridir. glikoz şurubu, mısır şurubu, şekerli sudan ibaret anca onlar. meyve suyu falan değil.

"yok onu zaten biliyorum ben taze sıkılmışını soruyorum" diyorsan onda da cruseo'nun dediği gibi meyveyi lifiyle posasıyla beraber almak gerek. suyunu sıkınca sadece şekerini almış oluyorsun. glisemik indeksi de baya yükseliyor sıkılınca ve kilo vermek isteyen biri için sıkıntı yaratıyor.
  • gotham  (20.01.13 16:41:54 ~ 16:42:29) 
yeterli (AZ) miktarda GERÇEK; yani %100 meyve suyu içtiğinde sorun yok. bunu yerine meyve de yiyebilirsin ama? meyve suyucusuna gittiğinde görüyorsundur zaten adamlar bir normal bardak portakal suyu için kaç tane portakal sıkıyor; halbuki bir porsiyon meyve 1 hadi bilemedin 2 adet meyvedir.

kutulanmış, uzun ömürlü meyve sularının meyve suyuyla alakası yok, onlar meyveli içecek. (meyveli ve bol yapay şekerli)
  • jimjim  (20.01.13 16:43:37) 
İster gercek ister sahte meyve suyu olsun diyette kullanilmaz. Hatta sekerli meyveler de diyette kullanilmaz.


  • Mikail bey  (20.01.13 17:00:09) 
meyve suyu içerek bizim için çok yararlı olan lifi çöpe atıp, bir adet meyve yediğimizde alacağımız fruktozun 3-5 katını aldığımız için öyle demiştir. fruktozun fazlası herşeyi sikerten bişiy. hele mısır şurubu, zehirin önde gideni. hani şu kola, gazoz, aystii, ketçapta filan olan zehir. mısır şurubunun ingilizcesi high fructose corn syrup biliyonuz.


  • compadrito  (29.01.13 15:01:38 ~ 15:11:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.