[]

pegasus vs

beyler bu pegasusla yurtdışı 4 uçuş yaptım iki saatın üzerinde süren.biletleri kampanya dönemi aldığım için görece ucuzdu.lakin çok pişman oldum.hatta ilk bunlarla uçtuğum için uçak korkumun başlamasında pay sahiib oldukların düşünüyorum.bunun sebebi koltuk aralarının darlığı,basıklık.örneğin nisan ayına bilet almıştım gidiş baktım thy kampanya açmış pegasustan daha pahalı olmasına rağmen gidiş-dönüş thy aldım.ilk deneyimim olucak thy ile.ayrıca yılın belli zamanları yaptıkları kampanya dönemleri dışında yurt dışı uçuşları fiyatları low-cost ayarında değil.ikram politikaları cabası.yani öğrencide olsanız bir yüz lira daha verin babalar gibi thy ile gidin diyorum ben.siz ne düşünürsünüz haksız mıyım?




 
çok da haklı değilsin.
ikram olayına ben de çok sinir oluyorum . 40 dakika bile uçsam keklerde sandviçlerde gözüm kalıyor hep inadına almıyorum :D
ama konfor açısından sana öyle denk gelmiş olmalı. yurtdışına da yurtiçine de uçtum hep pofur pofur konforlu koltukluydu uçaklar? bir önyargı oluşmasın diye söylüyorum.
yurtdışı uçuşları da evet, eskisi kadar "tatmin edici" indirim yapmıyorlar ama yine de pek çok zaman en ucuzunu onlar sunuyor.kimi durumlarda aynı ülkeye(şehre) thy'nin dört beş kat fazla istediğini düşünürsek hala tercih edilebilir tarafları var.

haa thy'nin rötar rekortmeni oluşu da cabası. reklam çekmekle olmuyor öyle :D
  • jimjim  (20.01.13 16:38:32) 
sıkça seyahat eden biri olarak özellikle yakın destinasyonlarda önceliğim fiyat.

şöyle ki genel fiyatlandırmada (yani rastgele açıp bilet bakiyim derseniz) pegasus'un fiyatları daha makul. fakat kampanya takip eden biriyseniz benim gibi, thy ile de çok çılgın fiyatlara uçabilirsiniz pekala. (misal şu an haziran ayı için ispanya gidiş dönüş 203 tl)

haa konfora gelirsek;

illa ki thy bu konuda pegasus'a göre baya ilerde. ama pegasus'u thy ile karşılaştırırsak yanılgıya düşeriz. pegasus'u bi ryanair'le, easyjet'le veya vueling'le karşılaştırırsanız aralarında çok da fark olmadığını görebilirsiniz.(koltuk genişliğinden tut da kabin içi ikramlara kadar. hatta pegasus onlara göre çok ilerde çünkü bagaj konusunda çok daha esnek) o yüzdendir ki pegasus çok da kötü hizmet veriyor demek biraz insafsızca geliyor.

sonuç olarak da 1-2 saatlik yolculuğun kalitesinden ziyade "beni gideceğim yere götürsün de yeter" zihniyetinde olan biri olarak pegasus'u sıkça tercih ediyorum. cepte kalan 200-300 lirayla'da konaklama masrafımı karşılıyorum.

velhasılı pegasus'u o kadar da yermek biraz çocukça geliyor bana.
  • brkylmz  (20.01.13 16:46:22) 
şunu ekliyim bende aynı kafadayım "lan iki saatlik yolculuk konforun ne önemi var" lakin bu oluşan fobiden dolayı bunları da göz önünde bulunduruyorum artık.
zaten multimedya sistemi falan beklemiyorum pegasustan.

gelelim fiyat mevzuna.yurt dışı için konuşuyorum.pegasusun kampanyalı dönemlerini es geçiyorum.3 turistik destinasyon seçiyim:berlin-roma-amsterdam.sehayat tarihimizde 1 nisan olsun yani üç ay sonrası.1-15 nisan aralığında minimum fiyatlara bakalım her şehir için..

berlin roma amsterdam
pegasus 462 385 449
thy 596(*383) 735(*544) 499(*31 mart öncesiyse seyahatiniz 393)

@jimjim yahu madem koltuklar çok hoş kim çıkardı bu pegasus dolmuşu lafını
  • yol  (20.01.13 16:59:47 ~ 17:02:49) 
thy yolculuğu bana uçuş korkusu değil de, uçuş korkusundan daha gerçekçi olan bavul korkusunu getirdi. bindiğim andan itibaren sürekli acaba bavulum yüklendi mi diye düşünüyorum. bu korkum da bir seferinde thy'nin aktarmalı uçaktan bavulları diğer ist- londra uçağına yüklememesi ve Heatrow'da bavulsuz kalakalmam sonucu oluştu. yaklaşık 20-25 kişinin bavulunu yüklememişler ve kimse de sorumluluk kabul etmedi. thy ile bu yıl da abd ye giden bir arkadaşın başına aynı problem gelince, korkum daha da arttı. aman deyim.


  • nevrotik  (20.01.13 17:16:45 ~ 17:17:22) 
diger destinasyonlari bilmem ama son 3 senedir senede 4-5 kere milano-ist arasi gidis-donus ucuyorum, her daim pegasus'u kullaniyorum. thy'de kullanmisligim var 2 sefer.

thy'ye pegasus'un 2 (kimi zaman3) kati fiyat vermek resmen enayilik. gayet de super konforlu ve rotarsiz ucuyorlar, hic rotar yasamadim kullandigim guzergahda.

* is bu entry ogrenci olan biri gozunden yazilmistir, para coksa thy'ye de binilebilir fiyat gozardi edilerek. ayrica benim tatillerim belli oldugundan dolayi pegasus kampanya yaptigi anda 100, en fazla 150 euroya kapatiyorum gidis donus biletimi. bunu da degerlendirme yaparken goz ardi etmemek gerek.
  • no christ requires  (20.01.13 17:51:14 ~ 17:52:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.