[]

Tablet PC cahili

başlık benden bahsediyor.

bir tablet pc edinmek istiyorum arkadaşlar. amaç ve beklentilerim şu şekilde;

* seyahatlerimde laptop yerine bunu taşıyayım istiyorum.
* oyun falan oynamam, internete girerim, film izlerim.
* bunları en az 5-6 saat şarj etmeden yapabilmeliyim. örneğin bir film izledikten sonra 3-4 saat de interneti kullanabileyim istiyorum.
* 3g olmalı ki iki isteğimden biri olan internete wifi olmadan girebileyim.
* ikinci el alışverişe açığım.
* garantisi olmasa da olur, ya da olmalı mı? bilmiyorum işte, sizce?
* marka peşinde değilim fakat "çin malı" diye tabir ettiğimiz ne idüğü belirsiz pclerden olmasın tabii.

arattım, bir sürü tablet sorusu ve tavsiyesi çıktı. ama hep bilenler sormuş bilenler cevaplamış, kayboldum duyurular arasında.

bu isteklerimi karşılayabilecek bir tableti "minimum" kaç liraya temin edebilirim? önerilerinizi bekliyorum.

edit: tam ifade edemedim galiba. istediğim piyasadaki en iyi tabletleri buraya sıralamanız değil, bir tablete tutup 2 bin lira veremem. bu isteklerimi karşılayabilek MİNİMUM fiyata alabileceğim tabletleri soruyorum.

teşekkürler.

 
Istekleriniz pek mumkun gozukmuyor.

Soyle;

"laptop yerine, film izlerim, 5-6 saat sarj etmeden"

5-6 saat sarj etmeden full hd filmi laptopla bile izleyemeniz zor. Ayrica laptop ile yaptiginiz pek cok seyi tablet ile yapmaniz da zor. Tablet gazete/mail/facebook/twitter vs okumak icin pratik. Yani icerik tuketmek icin guzel, ama icerik uretme noktasinda klavye ve mouse yoksunlugu sebebiyle cakiliyor.

O sebeple sizin kullanim modeliniz laptop yerine gececek bir cihaza yonelikse oyle bir cihaz yok. Ama sadece maillerime bakayim, Facebook'ta takilayim ise tablet mantikli.
  • crown  (19.01.13 21:18:40) 
@crown,

içerik üretme noktasındaki dezavantajlarını düşündüm. ancak taşıma kolaylığı avantajı o dezavantajlarını amorti eder diye düşünüyorum. şarj konusuna gelince de, tabii ki oturup 5-6 saat film izleyeyim demiyorum öyle anlaşılıyorsa yanlış ifade etmişim, düzelteyim. örneğin bir film izledikten sonra 3-4 saat de interneti kullanabileyim istiyorum. film için de full hd olsun gibi takıntılarım yoktur. aynı şekilde internet için de sürekli download yapayım falan gibi bir amacım da yok.
  • robin crusoe  (19.01.13 21:24:20 ~ 21:26:18) 
@Johnricksen,

mesela ipad 1 ikinci elde gayet ucuz görünüyor. fakat istediklerimi elde edemeyeceğim kadar eski bir teknoloji mi bilemiyorum. bu yüzden biraz daha detaylı yanıtlara ihtiyacım var.
  • robin crusoe  (19.01.13 21:27:55) 
(bkz: nexus 7)
(bkz: ipad 4)
(bkz: ipad mini)

en son çıkanlar ve flagship denilebilecekler bunlar. herhangi birinden pişman olmazsınız. yalnız ipad mini'ye yakında bir güncelleme gelip daha iyi donanımla çıkabilir.
  • passion rules the game  (19.01.13 21:29:33 ~ 21:30:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.