[]

kek pişirmenin püf noktaları

nelerdir?
havuçlu tarçınlı keki çok seviyorum ama tutturamıyorum. malzemelere de yazık oluyor. neyi yanlış yapıyorum? acaba fırınımın dandikliğinden mi kaynaklanıyor?

fırınım linkte görülen luxell börekçi
www.ucuzlukcanavari.com

kekin ya içi pişmiyor, çok pişirdiğimde de üstü yanıyor bu sefer. internette araştırdım biraz, önce fırını 180-200 derecede açıp keki 10 dk. pişirip sonra ısısını düşürüp de pişirenler varmış. havuçları da en son koymak gerekiyomuş vs..yani aslında baya püf noktaları var yapılışının da, genelde internetteki tariflerde:"işte malzemeleri garıştır ööle ver fırına çoğzel oluyo" şeklinde veriliyor.

tekrar denemek istiyorum ama malzemeler çöpe gidecek yine diye yapamıyorum da.

 
buradaki tepside havuçlu kek tarifini yaptım çok güzel oldu hunerlibayanlar.blogspot.com
ayrıca 175 derecede pişirdik

  • ecaz  (19.01.13 20:58:09) 
çok yüksek ısıda mı yapıyorsunuz acaba? 170 yetiyor genelde.


  • inthechaos  (19.01.13 20:58:28) 
@inthechaos denediğim tarifte 170 derecede 30 dk yazıyordu. o kadar sürede o kadar ısıyla içi pişmiyor, fazla ıslak kalıyor. biraz daha pişirince yanmaya başlıyor üstü. bi bulamadım ideal süre ve ısıyı

@johnricksen fırının kapağı otomatik sabitleniyor. fırının kullanma kılavuzunda da kekin kurabiyenin vs. hangi katlarda pişirileceği yazıyor. ona uyarak yaptım.
  • amanda hugnkiss  (19.01.13 21:29:27) 
fırını ısıtın. 4 yumurta(oda sıcaklığında) ve bir bardak şekeri yüksek hızda çırpın. (hacmi iki katı olana kadar) bir bardak rendelenmiş havucu "sıkıp" içine atın. bir tatlı kaşığı tarçın ve bir bardak ceviz (ceviz+fındık da olur, hatta kavurup koyunca daha güzel oluyor) ekleyin, az karıştırın. bir buçuk su bardağı unu eleyip koyun. bir paket kabartma tozu kullanın. yavaş ayarda karıştırın. yağladığınız kek kalıbına malzemeyi döktükten sonra kalıbı sallayın ki içinde hava kabarcığı kalmasın. fırına göre süre değişir ama ortalama 30 dk sürer. tam pişmeden fırının kapağını açıp soğutmayın. kürdan sapladığınızda temiz çıkıyorsa pişmiştir.


  • zihuatanejo  (19.01.13 21:44:21) 
Icinin pismesi icin dusuk derecede olmasi lazim zaten isiyi yukselttikce soner disi sert olur ve ici zor piser 170 derecede 45 dakikada falan pisirin ve onceden isitilmis firinda pisirin


  • sirena  (19.01.13 22:04:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.