[]

Çift Anadal Prrogramı(ÇAP) yapanlar hakkında ...

... Neler düşünüyorsunuz ?

Avantajları ve dezavantajları ?


 
yüksek lisanda çap yapıyorum diyelim.


"bulaşma, git kaç uzaklaş" genel hissiyatım böyle.
  • cecilia  (19.01.13 20:46:19) 
okulunu ve bölümünü ve çap yapmak istediğin bölümü söylersen cevap vermek doğru olur.

kendi adıma konuşuyorum: zor ama mantıklı.
  • sen git ben geliyorum  (19.01.13 20:50:59) 
Aynı anda iki diplomalık iş yapamayacağına göre bence bunun çok anlamı yok. Diyelim ki bölümünden memnun değilsin, başka bölüme geçmek ya da yüksek lisans yapmak daha mantıklı. İki diploma için kasmak yerine yarı zamanlı çalışmak, ekstradan erasmus vb. ya da İngilizce harici bir dili ileri seviyeye yakın öğrenmek bence daha uygun.

Bu işi yapan 6 seneden önce lisanstan zor mezun olur; 6 senede iki lisans diploması ve 0 iş deneyimi yerine aynı sürede lisans + yüksek lisans diplomaları ve yüksek lisans esnasında çalışmak daha mantıklı ki 4 yılın bitiminde hayata atılıyorsun, 2 sene kazançlısın.

Hep dezavantajlarından bahsettim ama avantaj olarak tabi ki iş hayatına girerken elinde çift diploma olacak, iki ayrı diplomanı kullanacak şekilde iş arayabilirsin. Hoş, bu ne kadar mantıklı onu da bilemedim.
  • Lethe  (19.01.13 20:56:03 ~ 20:57:04) 
ben yaptım, fakat tavsiye etmiyorum. çok zorlandım mı, eh biraz. gerçi benimki keyif işiydi, iyi ki de yapmışım diyorum. eğer sen iş dünyasında yer alacaksan iki diploma gerçekten pek bir anlam ifade etmiyor lisans düzeyinde. staj yaparsan iyi bir yerlerde o daha makbule geçiyor. kısacası, özel sektör için düşünüyorsan yapma; keyif için yapacaksan yap gitsin.


  • nobetciokur  (19.01.13 21:27:16) 
duruma göre değişir. merak için diyosan mesela politika üstüne sosyoloji yapılabilir.

disiplinlerarası bişey yapayım diyosan makina müh+elektrik müh mantıklı olabilir.

ama makina müh+inşaat müh saçma bi alan.
  • merkezefendi  (19.01.13 22:19:44) 
muhakkak yararlıdır, özellikle yakın bölümler arasında ve iyi bir üniversitede yapılıyorsa. Ama gözlemlediğim bu arkadaşlar biraz olaya yüzeysel ve pragmatik yaklaşıyorlar, etiket için yapan çoğunlukta. %80ini hazetmem.
Bu adamlar dersten başka birşey bilmezler, yok bu ders açılmadı, yaz okulunda şunu alıcam, şu şunun önşartı, şu dersi şundan mı alsak, sen şu hocayı bilirsin bsg a.q. Proje grubunda, grup çalışmasında aynı gruba düşersiniz, yok ben çok yoğunum şu kadar ders alıyorum diye ağlarlar sürekli, grupta görevlerini yapmazlar, sizi de sömürmeye çalışırlar, yarı yolda bırakırlar. Doğrudur adamın götte yumurta pişiyordur, ama pezevenk bana mı yapıyosun çapı.

  • neverletyougodown  (19.01.13 22:35:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.