[]

Kayak yapmaya kalksak..

Son zamanlarda snowboard a takmis durumdayim, ama berem dahi yok. Simdi kayak ekipmanı falan kiralanıyormus ama kıyafet falan kiralanır mı.? Kot ve mont ikilisiyle resorta gitmeyi dusunuyoruz. Baska neler lazim olabilir fuzuli masraf yapmak istemiyorum




 
Kıyafet de kiralanailiyor evet. Eğer istanbul-ankara taraflarındaysanız yine de Decathlon'a uğrayın. Bere, eldiven, -hava durumunu bilmiyorum ama- 1-2 takım içlik almanız lazım.
Edit: Aklıma geldi, çorap da alın.

  • dampire  (19.01.13 14:25:59 ~ 14:32:31) 
genelikle kayak olan her yerde kiralama da yapılır. direk kendiniz satın almak isterseniz pahalı olacaktır. kayak malzemeleri gerçekten pahalı çünkü.

1 adet kayak için alt üst takım (bunlar kayak için olmalı, kışlık giyilen kaban mont asla bunun yerini tutmaz. ister istemez düşüyosunuz ve bu malzemeler kar ıslaklığını fln kesinlikle içeri geçirmiyor.) sıcak tutması içinde bu takımın altına yün olur fanila olur giyin bir şeyler. ama üst için bunlar önemli.
1 çift eldiven. olmazsa olmaz. buda yine kayak için olmalı. kar topu oynalılan, adidastan alınılan eldivenler yetmez. bana yetmedi çok pişman oldum kiralamadığım için. çift katlı eldivenler dondu ve oracıkta bırakmak zorunda kaldım.
1 adet gözlük. bu olmazsa olmaz değil. hava şartlarına göre değişebilir. bize adam almasanızda olur demişti. almadık. tipi çıktı ve gözlerimizi açamaz olduk. almadığımız için hala pişmanlık duyarız. sakin havalarda almayın ama karlı havalarda yada rüzgarlı havalarda kesinlikle alın.
  • trajikomix  (19.01.13 14:38:39) 
Kıyafet de kiralanıyor ancak kendininkiler sağlamsa gerek yok.
Ben nike eşofman altı (ne dendiğini bilmiyorum şu yürürken fış fış edenlerden:)) (içine içlik tabi ki)+ üstüne de şişme kaz tüyü mont takılıyordum.

Kısaca duruma göre sadece eldiven+gözlük yeterlidir.
  • nickini vermek istemeyen uye  (19.01.13 15:50:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.