[]

siyasi partilere üye olmak

selam hacılar....siyasi bir partiye üye olmanın ne gibi avantajları vardır..aslında şöyle söylemek gerekirse politikaya az çok ilgim var....ve bu konuda bir şeyler yapmak istiyorum....fakat ne yapabilirim...mesela nutuk çekmek,gündem hakkında yorumlar yapmak,çözüm önerileri sunmak vb olguları buralarda gerçekleştirebilir miyiz?...yoksa git kardeşim e-5'de bizim partinin afişlerini as,duvarlara yaz mı derler...bir de öyle çok sosyal bir adam değilimdir..mesela siyaseten bir şeyler söylerken bizi ne kadar kaale alırlar..yada almazalar... kendimce iyi kötü projelerim,düşüncelerim var.....ilk defa böyle bir şeylerle uğraşmak istediğim için siz bu konularda tecrübeli olan arkadaşlar bu konuda ki yaşadıklarını anlatırlarsa çok çok mutlu olurum..yani bir partiye girip çalışmayı tavsiye eder misiniz?..iyi günler




 
avantajlarından çok dezavantajları vardır türkiyede.


  • solo  (19.01.13 08:35:00) 
dostum senin gibi tonlarca adam var.
siyasi partilerin şu tip adamlara ihtiyacı vardır.

1.kendini mesleğinde ispatlamış, partiye hem oy hem proje sunabilecek adamlar. bunlar yaşını başını almış adamlar olur. örneğin: kemal derviş
2.çeşitli bağlantıları sayesinde partiye oy, para ve çevre kazandırabilecek adamlar. aşiret reisleri, emekli paşalar,emniyet mensupları, zengin aile mensupları. bunlar da ya yaşını başını almıştır, yada zengin babaları olan gençlerdir.
3.partinin angarya işlerini yapabilecek adamlar. bunlar her yaştan olabilir.

dediğim gibi sen partinin hiçbir işine yaramazsın. bahsettiğin parlak fikirler kimsenin umrunda olmaz. çünkü fikir dediğin şeyleri halk değil, bazı güç odakları yaratıyor. biz de hangisine kanarsak oyumuzu ona veriyoruz.

ama eğer hitabet yeteneğin ve sosyal yönün güçlüyse partilerin küçük teşkilatlarından sivrilebilirsin. bunun çok örneği vardır. örneğin başbakan.
ama pek sosyal değilim diyorsun, o halde mesleğinde uzmanlaşıp ilerde siyaseti düşünmeni öneririm.
  • smoothcriminal  (19.01.13 08:36:48) 
dezavantajı çoktur.

ortamda herkes şerefsizdir. herkes birbirinin kuyusunu kazar. atıyorum ilçe başkanını beraber eleştirdiğin birisi, ilçe başkanı tarafından destek görürse anında seni satar.

bir kere destek verdiğin bir kişi, nereye adaylıgını koysa sürekli seni arar destek ister. şurda toplanıyoruz gel, burada yürüyüş yapcaz gel der, maksat kalabalık görünüp güçlü görünmesi.

partiyle zıt fikirde olamazsın. muhalefet partisiyse yarın silivriye gidiyoruz gel der, gitmezsen yanlış anlarlar. iktidar partisiysen şu bakanı karşılamaya gidiyoruz gel derler, gitmezsen üzerini çizerler.

seçim döneminde abuk subuk işler verirler. şurdan bayrak getir, ya senin altında araba vardı şu afişleri şuraya götür. bir milletvekili gelir konuşma yapmaya, herşeyiyle uğraşırsın falan.

dediğim gibi senin gibi tonlarca adam var memleketi kurtarmaya meyilli. vazgeç bu sevdadan.
  • smoothcriminal  (19.01.13 08:42:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.