[]

Server mı almalı amazon cloud mu kullanmalı

Bir web sitesi projem var.Büyük bir disk alanına ihtiyacım olacağını tahmin ediyorum gblarca alan gerekiyor fakat çok büyük paralar harcamak istemiyorum şimdiden ,sermayemi işlevsel kullanmam lazım.


www.sadecehosting.com ihtiyacım olan aslında şimdilik vps ama 60 dolara en fazla 75gblık bir alan sunuyorlar ve yönetimsel destek verilmiyor.Kurulum yedekleme yazılımsal problemleri giderme gibi
www.sadecehosting.com alacağım ise Pro 62 modelli server fakat şimdilik çok gereksiz ve masraflı duruyor.

Diğer ve çok önemli bir seçenek ise amazonun cloud sistemi.Kullanan var mı memnun musunuz Türkiye lokasyonlu bir sunucu ile (en yakın sanırım) İzlanda lokasyonu bir sunucu arasında gecikme farkı çok olur mu? Ve yönetimsel desteği sadecehosting gibi amazondanda alabilir miyim?Tercih edilebilir mi amazon?Sistem bilgim yeterli düzeyde değil linux kullanmayı bilmiyorum artı olarak ingilizcemde yeterli değil yani amazonla herhangi bir problemde sıkıntı yaşar mıyım?

 
İşini görürmü bilmem ama turkcell in cloud hizmetine de bir göz atabılırsınız


  • Sskywalkeremre  (18.01.13 20:43:01) 
Amazon cloud diyorsun da, TR'de Amazon server'ı yok, bize en yakın yerleşim İrlanda'da. Anlattığın kadarıyla cloud sana pek uygun kaçmıyor, klasik usül bir server al, onu kullan derim. İyi konfigüre etmezsen astronomik ücretlere mal olabilir Amazon EC2 maceran. Cloud ayrı bir uzmanlı kalanı resmen.

Destek konusunda da aşırı yardımcı oldukları söylenemez, yıllık mı aylık mı 50 dolarlık bir paketleri var, onu satmaya çalışıyorlar sürekli.
  • roket adam  (18.01.13 20:53:59) 
Ingilizce cok bilmiyorsan ve linux da bilmiyorsan Amazon'a girisme bence.

Beles secenegi de var 1 yillik, istersen dene tabi aws.amazon.com
  • kokomichu  (19.01.13 01:40:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.