[]

erasmus tercihi için yardım?

4 şehir var.

barselona, lleida, lyon, paris.

asıl istediğim barselona fakat ona gitme ihtimalim düşük. gene de 1. sıraya yazıcam. onun dışında 2. tercihim neyse o olur büük ihtimal.

paris pahalı. fakat sonuçta paris.

lleida barselonaya yakın ufak bi şehir. hem de hayat daha ucuz gezmeye para kalır diyolar.

lyon kapalı kutu açıkçası. bu da biraz beni çekiyo.

dil durumum ise ne fransızca ne de ispanyolca var. hangi ülkeye gitceğime bağlı olarak kursa yazılcam gitmeye kadr 7-8 aylık bi süreç var .

ne dersiniz var mı fikriniz?

edit: nedenlerini de açıklarsanız sevinirim

 
paris tabiki. zaten parayı ulusal ajans veriyor bir miktar, 200 euro falanda sen koyarsın aylık halledersin. hazır paranın bir kısmı veriliyorken 4,5 ay paris'de kal bence. bu polonyaya falan gidenleri hiç anlamıyorum o parayı arttırıp biriktirmek için mi gidiyorlar. hazır para geliyorken en pahalı şehirlerde yapmak lazım londra,paris,barcelona,milano gibi


  • secilmis uye  (18.01.13 18:13:28) 
erasmustan beklentin nedir biraz da o var. ben olsam lyon yazardım. ne zaman istesen 2 saatte paris e gidebilirsin. tgv asrın buluşu. erken bilette acayip indirimler var. paris mi lyon mu sorusuna aynı cevabı verecek insanlar bulabilirim sana. ben lyonda kaldım bu cevabı veriyorum, onlar pariste kalmalarına rağmen bu cevabı verecekler. paris insanı yoruyor ayrıca dediğin gibi pahalı. parisin elitinde olmayacaksan sürünerek pek tadı çıkmaz açıkçası.


  • kırmızıkaşekaban  (18.01.13 18:22:06) 
Barcelona - diğer ispanyol şehri - paris - lyon derim ben. Nedenleri: tanıdığım ispanya'nın köyüne giden insanlar bile çok eğlendi cidden, Paris ise zaten belli. Umarım barcelona olur.


  • roket adam  (18.01.13 18:42:10 ~ 19:19:13) 
1- barcelona 2- lyon 3- lleida 4- paris


  • historien  (18.01.13 18:58:57) 
ne icin gitmek istedigine gore degisir ama bence barcelona-lyon-paris lleida. buyuk sehirler arasindan barselona, kucuk (gorece) sehirler arasindan lyon. lleida da hic bir sey yok. dag basi gibi bi yer ama erasmusu bolsa zaten erasmus hayati her yerde ayni. katalunya'da itina ile katalanca konusulur, ispanyolca derdin anlatilir etrafindaki katalanlara. o yuzden sirf ispanyolca ile katalanlarla kaynasmak zor bir olay.

kisaca paran coksa paris, barselona.
paran azsa lleida, lyon, barselona, paris
gezmek icin lyon, barselona, paris, lleida
ortam barselona lyon paris
farkli bi sey olsun diyorsan lyon, lleida

gibi gibi.
  • tanbulis  (18.01.13 19:25:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.