[]

İngiltere'de 3 ay staj, ama hangi şehir?

Arkadaşlar, bu yaz dönemi için İngiltere'de 3 aylık staj yapmayı kafaya koydum, Erasmus programı ile gidiyorum. Büyük ihtimalle, üç şehirden birinde yapacağım stajı: Londra, Plymouth ve Portsmouth. Başka seçeneğim yok gibi, çünkü özel bir şirket aracı olacak staj yeri bulmak için, seçenekler de kısıtlı.

Şimdi bu üç şehir arasından ücret konusunda Londra bir 1000 Euro daha pahalıya patlayacak bana. Hibesi var, para biriktirmesi var bir şekilde karşılarım o 1000 Euro'nun çoğunu. Ancak emin olmak istediğim şey, Londra'da yaşamaya-orada kalmaya gerçekten değer mi bu, 5000 Pound fazla verecek olsam bile. Çünkü staj yaparken tek önceliğim mesleğe ilişkin olmayacak, hayalim İngiltere'de en azından birkaç ay yaşamak olduğu için gerçekleştiriyorum stajı. İstediğimi Londra'da olduğu kadar, Portsmouth veya Plymouth'ta da bulabilir miyim? Havası, suyu, eğlencesi, ortamı arasında çok fark var mıdır bu üç şehir arasında. Bilen biri bir ses etsin, olmadı konuyu daha da açarım ben. Sağolun şimdiden, gözlerinizden öperim.


 
Londra ve Portsmouth da kalmış birisi olarak Londra'yı tercih ederdim yerinde olsam. Ama hayatın gerçekten pahalı olduğununu unutma. Özellikle konaklama. 2-3 kat fazladır oda, flat, yurt konaklamaları.

şöyle de bir şey var, eğer ortamını yakalayabilirsen çok uzun da kalmayacağını göz önünde bulundurursak Portsmouth'da da güzel vakit geçirebilirsin. Ayrıca Portsmouth, Bournemouth, Londra ve Brighton'a yakın. Portsmouth'dan National Express'in coach ya da rail hizmetleri ile 1-2 saatlik süreler ile gidebilirsin. bol bol gezer eğlenirsin.
  • coder6006  (18.01.13 16:43:59) 
Teşekkür ederim. :) Kalacak yer bulma, eğlenme ve kültür açısından Portsmouth Londra'dan "çok çok eksik" diyemeyiz o zaman, veya Londra'da sürekli bulunmak istersem hemen her akşam trenle gitmek, gezmek çok pahalıya patlamaz değil mi?

Daha netleşmesi için, Londra=İstanbul eşitliği kurarsak Portsmouth'a ne demeliyiz, Türkiyeden bir şehir(veya birkaç şehir) ile ilişkisini kurmamız gerekirse?
  • degilim  (18.01.13 16:59:28) 
londra.
diğer 2sinden londra ulaşımı hem pahalı hem de vakit kaybı olucak. gitmişken büyük şehri tercih etmek daha mantıklı.

  • kalinixta agapi mou  (18.01.13 17:47:49) 
eğer gidişlerini 1-2 haftadan planlarsan özellikle coach ile ucuza gelecektir. 9-10 paund a tek yönü kapatırsın. ama londraya hergün gidip gelmeyi düşünüyorsan londra'yı tercih etmelisin. aksi taktirde daha pahalıya gelecektir.

londra'yı istanbul gibi görürsen portsmouth'da adapazarı gibi düşünebilirsin. hem yakınlığı hem büyüklüğü açısından.
  • coder6006  (19.01.13 08:48:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.