[]

Tadilat Gürültüsünü Şikayet

Yaklaşık 10-15 gündür iki yan apartmanda binayı komple tadilattan geçiriyorlar. Tadilat izinleri falan yok. İçeride kullandıkları bütün makinaların sesi evin içinde ve kafayı yemek üzereyiz. Pazar günleri de durmuyorlar. Bizi geçtim alt katımızda oturan anneannem ve dedemin sıkıntıdan tansiyonları inip çıkıyor. Ben bir keresinde bağırındım bunlara o gün biraz sesi azaltmışlardı. Diğer komşularda söylenmişler ama adamlar son gaz devam ediyorlar. Zabıtayı aradık, belediyeyi aradık ilgileneceğiz deyip bir bok yapmıyorlar. Sizce bu durumda ne yapılabilir? Çevre Bakanlığı'nın gürültü üzerine bir kaç işlemi varmış diye okudum ama anladığım kadarıyla onun için gürültü ölçümlerine geliyorlarmış falan yani bir sürü tantana. Bir de gelirler o an ara vermiş olurlar falan riskli iş. Bu yaptıklarım dışında başka nereye şikayette bulunabilirim?

Yan apartmanda bulunan gavatın teki katını uzatmıştı ve bunu şikayet etmiştik. Bir saate zabıta gelmiş ve gitmişti. Ardından adam ''benim belediyede tanıdıklarım var siz kim oluyorsunuz'' gibisinden laflar etmiş camdan bağırarak. Yani anlayacağınız bu adamlara da zabıta veya belediyenin bir bok yapabileceğini de sanmıyorum. Yok mudur bunun başka bir yolu?


 
Beyaz masayı aradınız mı? Zabıtadan kastınız nedir?


  • hiko seijuro  (18.01.13 14:00:35) 
hocam bizim evde yaptığımız tadilatların süresi 1 gün sürmemiştir ki zaten en son ne zaman tadilat yapıldığını unuttum. Bu adamlar binanın içini komple yıkıp yapıyorlar. Yani bildiğim kadarıyla bunun için tadilat izni almaları gerekir ama o da yok. Yaklaşık 2 haftadır hiç durmayan matkap ve delici aletlerin sesine maruz kalmak emin olun hiç güzel değil.

Beyaz masayı aramadık hocam. Alo Zabıta (belediyenin) hattını arayarak şikayette bulunduk. Ayrıca ilçe belediyesinin halka ilişkiler bölümünü arayıp şikayette bulunduk ve ilgileneceğiz dediler fakat hala gelen giden yok.
  • reseoz  (18.01.13 14:05:31) 
valla bizim karşıda inşaat vardı. beyaz, yeşil, kırmızı bütün masaları aradım. bişey değişmedi. en son 155'i arayıp, karşıdaki inşaatta ameleler cinsel organlarını gösteriyorlar dedim. en azından 1 saatliğine ses kesilmişti.


  • dokunmakalbime  (18.01.13 14:14:58) 
ses rahatsız edici olabilir ancak yapçak bi şey yok adam evini yaptırıyor.


  • sifirin altinda  (18.01.13 14:21:05) 
Anlıyorum sizi hoş bişey değil tabi ki ama tadilat izni almış olsalar nolacak? Ses azalmayacak ki. Mecbur yaptıracak adam bunu, gidip başka yerden yaptırma şansı da yok ki.

Ha yine de haklısınız ben de o sesi çekmek istemem ama maalesef yapabilecek bişey yok.
  • fuzuli  (18.01.13 14:30:33) 
hocam işte tadilat izni almış olsalar yapacak bir şey yok ama tadilat izinleri yok. Birde adam evini yaptırıyor durumu da yok. yani orası ikamet için düzenlenmiyor. kurs mu ne yapılacakmış. zaten bu kadar kafamıza sıçılıyor olmasının diğer sebebi sanırım ''kurs yapıyoruz kimse ses çıkarmaz, hayır işi yapıyoruz aga'' olsa gerek. dediklerinizi anlıyorum belki yapacak bir şey yok ama eğer şikayetimi edebileceğim başka merciler varsa onları da öğrenmek maksadıyla açtım bu duyuruyu.

dediğiniz gibi inşaat olsa bu kadar takmam kafaya. mecbur adam bina dikiyor der sineye çekerim ki inşaatlarda bu kadar ses çıkmıyor emin olun. inşaat sesini bilirim yani. adam duvarları yıktırıp, tesisatı baştan mı yaptırıyor nedirde hiç aralıksız makina çalıştıracak kadar ne yapılıyor olabilir aklım almıyor

ayrıca eklemeyi unuttum. daha dün gelip giriş kat olan anneannemin evinin dibinde belediye ekipleri kepçelerle, makinalarla kazı yaptılar. o sesler bile bu adamların yaptıkları sesin yanında hiçbir şey.

ek2: duyduğuma göre bu salaklar binanın kolonlarınıda kırdırmışlar yer açmak için. apartmanın altında bulunan dükkanın sahibi söylüyor bunu. işi ne kadar abarttıklarını varın siz düşünün.
  • reseoz  (18.01.13 14:35:01 ~ 14:44:36) 
gurultu.cevreorman.gov.tr

polisi arayabilirsiniz. kimsenin pazar günü tadilat yapmaya resmi olarak hakkı yok. umarım çözüme ulaşır.
  • silent enigma  (18.01.13 14:36:26) 
biraz tahammül. komşuluk bunu gerektirir. eskiler boşuna dememiş ev alma komşu al diye.


  • kakao  (18.01.13 14:55:55) 
hocam tahammül diyorsunda final haftamın olması, yaşlıların çıkan sıkıntıları, hiç durmayan makina sesi artık 10 günden sonra tahammülü yok ediyor. zaten belirttiğim gibi komşu falan geleceği yok. kurs mu ne yapılıyormuş. sarıklı cüppeli veletler gelecek. gelsinler sıkıntım yok ama bir kurs için bir apartmanın içi ile ne kadar oynanabilir merak ediyorum. sonuçta resmi bir eğitim kurumu açmıyorsun.


  • reseoz  (18.01.13 15:00:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.