[]

C, C++ veya Python dilinin web programlamada kullanım alanı

Merhaba. Orta seviye php kodlarıyla haşır neşirim. Kendime yol çizme adına merak ettiğim bir kaç konu var. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Özellikle yurt dışı iş ilanlarında "php developer" etiketi ile eleman arayan firmalarda bazı uzak kaldığım, kendimi geliştir(e)mediğim noktalar olduğunu farkettim. Aslında benim hissettiğim çok çok çok daha fazla geride olduğum, hatta çaylağın çaylağı bile olamayacağım yönünde vs.

Şimdi tekrar konuya dönecek olursam, öncelikle aranan şey, olmazsa olmaz konu OOP ve MVC mantığını bilmelisin. (Ek olarak sağlam bir framework bilgisi ciddi artı) Bunun üzerine bütün tecrübeni kurmalısın. Bunun dışında js ve bunun getirdiği jquery, node, backbone gibi yan yollar var. Bu da tamam.

Geriye başlıkta merak ettiğim mesele kalıyor. Bu konu ile ilgili yakın zamanda şu yazıyı okudum. ahmetalpbalkan.com Zihnimdeki bazı boşlukları nispeten doldurdu. Ancak burada deneyimi olan arkadaşlardan da fikirler almak istiyorum.

Yukarıda sayılan diller veya diğerlerini bilmek, web uygulama tabanlı bir projede ne tür katkılar sağlayabilir? Hangi dar boğazlarda bir çözüm olarak kullanılır? PHP ile hangisi daha güzel bir ikili olur veya hangisi ihtiyaca hızlı ve verimli bir çözüm olur.

Şimdiden teşekkürler.

 
bence sen webmatrix platformuna henuz giris yapmadiysan bi giris yap.


  • Wilhelm  (18.01.13 12:53:24) 
PHP'ye yandaş arıyorsan, bireysel projelerin için farklı bir dili yancı kullanman pek mantıklı olmayacaktır. Süper olmasa dahi, CodeIgniter adlı PHP framework'ü sana biraz OOP ve MVC mantığı yerleştirebilir. Ancak kullanmadan önce biraz teori olarak OOP'un ve MVC'nin ne olduğunu, ne işe yaradığını öğrenmen önemli. PHP OOP'u 100% öğretemeyecektir, çünkü OOP kullanma zorunluluğun yok. CodeIgniter da sana MVC'yi tam anlamıyla öğretemeyecektir; bu MVC mimarisini kullanan frameworkte MVC kullanmadan da kod yazabiliyorsunuz çünkü.

Yurtdışında C, C++ veya Java dillerinden herhangi birini iyi derecede bilmen bekleniyor, bildiğim kadarıyla. Çevremden duyduklarım bu yönde. Bununla birlikte nerdeyse 10 yıllık bir PHP kullanıcısı olarak PHP'nin oldukça ağır çalışan bir dil olduğunu da söylemeden edemeyeceğim.
  • gzg  (18.01.13 21:57:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.