[]

zaytung daki saçmalıklar

sevdiğim bir site burası hani öyle ön yargılı falan değilim çıktığı ilk günden beri günde 1 defada olsa mutlaka girerim...

ama geçen gün ekşide denk geldim, ve de dün kendi sitelerinde gördüm, 2 tane haber,

down sendromlu haberi ve mehmet ali birand ile ilgili haberleri...

down sendromlular işte hasta sıkıntıları var niye dalga geçildi demek yerine, bunları bir kenara koyalım, içinde zerre mizah barndırmayan bu haberi niye koyarlar? bu espri işte genelde çinliler için yapılırdı o da 10 yıl öncesinin esprisi... hem mizah olmayan hemde hassas bir konuda niye haber yaparsın? eğer içinde espri olsaydı down sendromlular ile gayet dalga geçilebilir çünkü dalga geçilmek onu toplumun parçası yapar, sürekli kayrılmak yan bakılmak toplumun parçası yapmaz herkes gibiymişsin gibi hissettirmez.... her neyse, işte mizah yok direk hakaret var.


diğer konu da, mehmet ali birand haberi... bakın burda da ölüye saygı vs şeyleri bir kenara koyalım, yine içinde zerre mizah espri barındırmayan bir haber herkesin gündelik söylediği şeyler, ve anlamını yitirmiş heleki öldüğü günün ertesinde hiç anlamı kalmamış...


ha savunacak kişiler diyecek ki ahlaksız haber diyorlar zaten öyleler yani... ama bu sitedeki olay, ince espriler, doğru noktalar, anı yakalamak değil mi?

neyse,

siz ne düşünüyorsunuz?

 
Ülkece çok hassasız her şeye. Fazla abartıldığını düşünüyorum. Ne zamandır var Zaytung, 2 tane çok güldürmediği düşünülen şey yapsa ne olur ki?


  • whoosie  (18.01.13 09:14:47) 
down sendromlu haberi benimde hoşuma gitmedi, siteyle alakam uzun zamandır facebooktaki paylaşım yapılan haberleri görmekten ileri gitmiyor, her haberi komik değil zaten.


  • ravenudon  (18.01.13 09:15:28) 
m.ali birand için yapılanı okudum şimdi bence çok çok ağır birşey dememişki, hassas davranmaya çalışmışlar


  • secilmis uye  (18.01.13 10:12:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.