[]

Bu Fotoğraflar Neden Bu Kadar Değerli? Yoksa Kolpa Haber mi?

www.milliyet.com.tr
Ben hiçbir anlam veremedim neden böyle değerli olduklarına. Yalan dolan haber mi yoksa milliyetten alıştığımız gibi yine.



 
kolpa da olabilir.
ama 1850'lerden 1920'lerden falan kalma fotoğraflar var..
o zamanları yansıtıyor olduğu için önemli olabilirler.. bir de orijinal baskıysa...

edit: baktım şimdi her birine.. önemli anlar, bir bölgeye has bir şeyler, eski zamanlar ve önemli kişilerin portreleri var.. 1850'lerden de var, 1990'lardan da.. ama gayet güzel ve hoş fotolar.. bana normal geldi..
  • vital  (11.01.09 12:29:34 ~ 12:33:20) 
doğrudur,baska bi yerde daha görmüştüm 12.sıradaki market fotoğrafını pahalı diye.


  • humin zararlisi  (11.01.09 12:32:17) 
batılılar kendılerıne aıt herseye boyle deger verırler ornek verecek olursak 500 yıllık bır osmanlı cınısımı degerlı 150 yıllık bır ıngılız madenı parasımı


  • asoozo  (11.01.09 12:32:18) 
Bu fotoğrafların sahipleri oldukça şöhretli fotoğrafçılar.

Diane Arbus, August Sander, Andreas Gursky, Mapplethorpe, Le Gray.

Bu fotoğraflar nasıl bu kadar para edebiliyor, onu sanat "piyasasına" sormak lazım.
  • dumur  (11.01.09 12:34:07) 
mikelanj nıye pahalıysa bu da aynı sebepten pahalı.


  • bryan fury  (11.01.09 12:51:21) 
hayır kurumları ıcın duzenlenen acık artırmalarda gorucuye cıkmıs fotograflar olarak dusunuyorum bunları.
bızde de oluyor bu tur seyler.mesela sokak gonullulerı vakfı yararına acık artırma yapılıyor boktan bır oyuncaga sırf bagıs yapmak ıcın milyarlar verıyolar..olabılır yanı..

  • isott  (11.01.09 12:56:16) 
okumayın $u milliyeti ya. saçma sapan haberlerle prim yapıyorlar. $imdi takılabileceğiniz haber sitesi ismi verecektim ama hangisi aklıma gelse kolpa :) türkiye'den almayın haberi en iyisi.


  • nicktiret  (11.01.09 13:07:20) 
yahu tamam muhakkak vardır bir olayı ama 12. fotoğraf için 3.5 milyon dolar diyorlar. 6 milyon türk lirası, 6 trilyon eski türk lirasi. bana ne olursa olsun çok mantıklı gelmiyor.

ayrıca ben bu fotoğrafları el sanatlarıyla kıyaslayamam. ha aralarından bir kaç tanesi çekildiği yılın çok ötesinde onu anlarım ama market fotoğrafının mantıklı bir açıklamasını bulamıyorum kafamda.
  • teritori  (11.01.09 13:24:16) 
  • yapacakbirseyyok  (11.01.09 15:09:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.