[]

kitap için tavsiye

merhaba arkadaşlar ne zamandır yüzüklerin efendisi kitaplarını okumayı planlıyordum bir türlü fırsat olmadı. hobbiti izledikten sonra kitapları almaya karar verdim.iki sorum var.

1- üçlemeyi tek ciltte toplamışlar.siz olsanız tek cilt mi alırdınız yoksa 3 kitabı ayrı ayrı mı alırdınız? tek cilt ciltli olması yönünden güzel hemde uzun yıllar sorunsuz saklanabilir gibi ama diğer tarafatan da tek cilt olduğundan çok kalın ve yolculukta felan yanında taşıması sorun gibi.

2- sizce üçlemeyi okumadan önce hobbiti okumaya gerek var mı yoksa direk yüzüklerin efendisindenmi başlasam?

 
tek çilt almam kalın olur tutması zor olur

ilk önce yüzüklerin efendisi
  • hitsumo  (17.01.13 20:42:20) 
Tek cilt okunmaz bence, kucağına bile koyamazsın.
Önce hobbit'i okumak zorunlu değil ama öncesinde ya da sonrasında oku tabii. Filme göre bayağı daha sade, sakin ve kısa tabii.

  • whoosie  (17.01.13 20:43:57) 
3 cilt al derim bende
bence izlediğin sıra ile oku derim.

  • basond  (17.01.13 20:47:30) 
1- ayrı ayrı alırdım. öteki gereksiz kalın olur.
2- ben sadece lotr okudum. hobbiti okumaya gerek var mı yok mu bilemedim.

  • battlenet  (17.01.13 20:48:51) 
tek cilt al kesinlkle. kitapları okuduktan sonra heves edeceksin zaten o tek cilde.

önce yüzüklerin efendisi, sonra hobbit. daha sonra silmarillion. silmarillion'u not alarak okumanı tavsiye ederim. sonra bitmemiş öyküler. onlardan sonra kalan kitapları hangi sırayla okuduğunun önemi yok.
  • m murphy  (17.01.13 21:32:24) 
Yüzüklerin Efendisi'nin kalınlığını bilmiyorum ama çok çok kalın kitaplar yırtılmaya daha yatkın oluyor. Tek tek almak daha iyi gibi.


  • gonulsever  (17.01.13 22:08:03) 
tek tek al, hobbit ile başla derim


  • sannora  (18.01.13 07:32:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.