[]

toshiba a847 pil sorunu

(not: çok uzun oldu lan..)
şimdii bu salak bilgisayar daimi olarak kendinin pilini bitti zannediyor son iki aydır falan.. laptop'u alalı 1,5 yıl falan oldu, garantisi devam ediyordur zira ben de götürecem bir hafta sonra sanırım.. ancak belki bu işlerden anlayan biri vardır, başına gelmiş biri vardır, sorun nedir merak ettim.. tabi daha önemlisi ne kadar sürer? zira bilgisayar bana manyak lazım olduğundan adamların her ne kadar başını şişirsem de "ohoo bunun ameliyat olması gerekiyor" gibi değil de "tamam başka pil takalım bakalım hmm oo evet bak süper oldu sorun pilmiş hadi geçmiş olsun" gibi bir tepki bekliyorum yoksa onun yolunu yapmak istiyorum "hocam sorun pil galiba bi değiştirsek de ben yollansam" gibisinden..

sorunun açıklaması;
her laptop kullanıcısı gibi ben de bilgisayarı hep fişte kullanıyorum, normalde arada (haftada bir falan) pilinin bitmesine izin veriyodum.. işte kullanmadığım zaman fişte bırakmıyorum falan çok da hor kullanmıyorum yani.. bir gün kendi kendine pili erken bitmeye başladı.. sonra şarj ettim falan yine erken bitiyor, hatta fişte iken bakıyorum doluluk oranına %60 falan diyor, daha da dolmuyordu.. sonra iyice bitireyim dedim pili, bu sefer de bitmedi.. anladım ki bunun bu algılayan bir şeyleri bozulmuş..

ama şimdilerde de %20 gösteriyor ve nispeten çabuk bitiyor.. yani iyice geçmiş bundan.. pili değiştirdiklerinde geçer ümidindeyim.. onu da garantiden sayarlar diye ayrı bir ümitteyim zira ben bi halt yapmadım bilgisayara.. format atmamaları düşüncesi ise bambaşka ümitler içine sokuyor beni..

 
dizüstünün garantisi genelde 2 yıl olsa da bataryasının ki altı ay ya da bir yıldır. Eğer sorun bataryanın ömrünün bitmesi ya da içindeki devrelerle ilgiliyse parasını sizin ödemeniz gerek, yok eğer anakarta bağlı pil durumu vs ile ilgiliyse garanti kapsamında onarılabilir. Diğer ihtimalde yeni batarya almanız gerekir.


  • edip  (10.01.09 23:00:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.