[]

banka müfettiş yardımcılığı sınavı hakkında birkaç soru

merhaba

gelecek bir kaç yıl içerisinde muhtelif bankaların açacağı bu sınavlara girmek istiyorum. bu meslek için bir kriter de " türkiyenin önde gelen üniversitelerinden xxx bölümlerinden mezun olmak" diyor. mezuniyet alanım iktisat olacak, ayrıca önlisans bankacılık ve sigortacılık mezunuyum. önlisansım istanbul üniv. ama iktisat anadolu üniv. olacak. bir sıkıntı olur mu? ayrıca bu şartı sadece bir kaç banka arıyor.

gelelim sınav konularına.

hukuk
ekonomi
muhasebe
işletme gibi konulardan sorumlu tutuyorlarmış. bunlara çalışırken nelere dikkat etmeli hangisine ağırlık vermeli. nasıl ders çalışmalı?

hazırlanırken hangi yollara başvurmalıyım?
örneğin hukuk için yasa kanun tüzük yönetmelik okumak yeterli mi? yoksa bir hukukçu gibi pratiklerle mi uğraşmalı?


sözlükten okudum sınava giren çıkan, sınavı başaran ve-veya mülakatta elenen kişilerin tecrübelerini gördüm fakat daha güncel fikir verebilecek kimselerden görüş almak istiyorum. yardımcı olunursa sevineceğim.

ayrıca olayın mülakat aşaması da epey zorlu biliyorum. erkek adayların şansı daha yüksek bunu biliyorum. bunun yanında daha önce staj yaptığım kurumsal bankacılık departmanından bir kaç abimiz sen ilerde müfttiş ol sende o ışık var, müfettişe benziyorsun gibisinden yaklaşımlarla beni yüreklendirmişlerdi ki bunun sebebi ilk gün geldiğimde beni teftiş sanmalarıydı.

severek yapabileceğimi düşündüğüm bir meslek olarak düşündüğümden sebep ilgileniyorum. yatkın olduğumu da düşünürüm. saatlerce meclis tv izleyebilen bir adamım bu arada, keyif alırım bu tür meselelerle ilgilenmekten. ve sözlükteki neredeyse tüm bilgileri kayıtları okudum. eve ziyarete geldiklerini de biliyorum. sözün özü benim ihtiyacım olan şu bilim sınavın denen şey hakkında bilgi almak ve gözümde büyütmeden halletmeye çalışmak.

sınav konuları için 1-2 ay yeterli denilmiş sözlükte bu ne kadar doğrudur mesela?

uzattım çok fazla biliyorum. diyecek iki çift kelamınız varsa çekinmeyin. mesela "uzaklara gidiyosun olm, evden uzak şehir dışı fln" hususi tik atılacaktır. teşekkürler.

 
anadolu üniversitesi dediğin açıköğretim değil di mi? eğer öyleyse vazgeç bu sevdadan
şimdiden. gerçi bence başka üniversite mezunu olsan da vazgeç ama parası güzel olduğu için rağbet gören bir meslektir. zaten sadece parası güzeldir.
sınav konuları bankadan bankaya göre değişir. internette sağlam araştırsan her banka için detaylı bilgi bulursun. memurlar.net foruma bak özellikle
  • ozmania  (17.01.13 08:58:42) 
Ben müfettiş değilim ama kız arkadaşım müfettiş ve şunu biliyorum ki cia certified internal auditor diye bir lisans sınavları var ve aşırı zor. Kız heder oldu 1. seviyeyi geçeceğim diye. Ha neyse ki sonra geçti de 2. aşama var sırada. Tüm dünya çapındaki bu sınavın bu aşamasında katılanların %25'i geçebilirmiş anca.


  • jesterdvine  (17.01.13 09:06:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.