[]

Fizik, Uzay, Işık hızı, Işık Yılı ve Ölçeklendirilmiş adam.

Gece rüyamda gördüm, kafam karıştı kalkıp sormaya geldim. Kesin böyle bir soru sorulmuş cevabı da verilmiş ve bilmem ne paradoksu şeklinde bir adı bile vardır, eğer varsa söylerseniz sevinirim. nasıl arayacağımı bulamadım.

Öncelikle soru sadece anlatımdaki konuya dayalı olduğu için, yer çekimini, açlığı, susuzluğu vs. ihmal edelim; onları düşüneceksek böyle bir şeyin olması zaten imkansız olurdu.

Dünyadaki herhangi birinin 2 milyon ışık yılı uzunluğunda ölçekli bir halini düşünün, vücut oratıları korunmuş yani; kemikler, kas yapısı vs. her şey tamam.

Bu adam, elini kaldırıp gözünü kaşısın ki bunu yapabilmesi için yaklaşık 500 bin ışık yılı falan bir yol alması lazım eliyle, ne oluyor bu durumda bu adamcağıza?

Ben tekrar yatayım, sabahı bekliyor olacağım, sanırım bu sorunun kesin bir adı falan vardır, onu da söyleyebilirseniz çok sevinirim.

İyi geceler.

 
bu adamcağız anında karadelik oluyor. boy boy çeşit çeşit. evreni kendi içine bükmesi de muhtemel.
bu olmadı diyelim. kara delikler de açlık susuzluk gibi evrenin bi gerçeği diyelim. kendisinin eline beyniyle verdiği gözünü kaşıma emri birkaç yüz milyar yılda omuzundan aşağıya anca ineceği için hareketi fevkalade yavaş oluyor. beklemeye değmez.
diyelim telepatik yol buldu bütün elini kolunu koordine etti. zaman çelişkisi gibi bişey var. yani evrende zamanın sürekli olduğu sadece bir kabulden ibaret. zaman nedir bilmezken zamana bağlı hareketin sonunda ne olacak bilebilir miyiz?. hem evrenin ayarlarını bu kadar kurcaladıktan sonra alacağın cevabın ne önemi var ki?
  • kargn  (17.01.13 01:43:51) 
Bir ucundan kuvvet uygulanan maddedeki kuvvetin diğer uca iletilmesi (kol kasının uyguladığı kuvvetin tüm kola iletilmesi) ses hızında olur. Bu ses hızı maddedeki hızdır tabi, hava değil. Maddeye göre değişir, metallerde saniyede 5 km falan. Bu adam kolunu bundan daha hızlı kaldırmaya kalksa (tek noktadan kas kuvveti uyguladığını ve tüm kolunu hareket ettirmek istediğini düşünelim), kolu o tek noktadan parçalanır. Daha yavaş kaldırmaya kalksa da zaten evrenin son anında falan ancak gözünü kaşıyabilir.

Bir ışık yılı uzunluğunda bir sopa düşün, bir ucundan itersen diğer ucu ne zaman ilerler? Cevap: kuvvet ses hızında iletilecek şekilde ilerler. Sen bir ucu ses hızından daha hızlı itersen, savaş uçakları gibi ses duvarına çarparsın, çubuk kendini parçalayıverir ses bariyeri noktasında.
  • harzem  (17.01.13 02:50:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.