[]

Pulp Fiction'daki kahve

Selam medieval halkları.

Konumum gereği çok sabahlayan bir insanım. Bu sabahlamalarda da bol bol kahve içiyorum takdir edersiniz ki. İçtiğim kahveler de hep Nescafe 3'ü bir arada ya da Nescafe gold tarzı uyduruk market kahveleri. Geçen Pulp Fiction'ı tekrar izledim, hani herifin beynini dağıtınca apar topar birinin evine giriyorlardı ve orada evin sahibiyle 2 saat kahve muhabbeti dönüyordu ya... Yahu, bu mis kokulu kahvelerden nerede bulunur? Zamanında Kenya kahvesi, Kolombiya kahvesi falan da satın almıştım, lezzetliydi evet ama çok fark edilir bir farkı yoktu. (Demek ki ben doğru yerden alamadım) Kısaca soruma geliyorum, bu kokusundan hemen fark edilen lezzetli kahveler nereden alınır? Istanbul'dayım, bir buldurun be.


 
kahveyi bulmak kadar nasıl yaptığın da farkeder. Belki de sorun oradadır.
Eğer hayatını buna adamış, ben evde içtiğim1 bardak kahveye 50-60 kuruş veririm diyorsan nespresso.

  • dampire  (17.01.13 00:23:53) 
50-60 kuruş değil 5-6 lira veririm.


  • barut  (17.01.13 00:46:58) 
taksim, galata, camekan sokak'ta, cherry beans kafe'de bulabilirsin. burada yurtdışından gelen kahveler satılıyor.


  • tebelles  (17.01.13 01:27:27) 
öyle mis kokulu kahve tüketmek istiyorsanız kahveyi çekirdek haliyle satın alıp, içmeden hemen önce öğütmeniz lazım. çekirdeğin kaliteli, taze, doğru kavrulmuş olması, hava ile temas etmeden saklanmış olması gerekiyor. elbette hangi yöntemi kullanacaksanız (espresso, filtre, french press) kurallarına uymanız da önemli. (suyun sıcaklığı, öğütme kalınlığı vs.)

özetle nescafe gibi, granül kahveyi sıcak suya karıştırıp hemen içme kolaylığında o kokuyu duyamazsınız. en yakını french press yöntemi. ya da iyi bir filtre kahve makinesi alabilirsiniz.

şu forumdaki yazılara göz gezdirin:

kivahan.com.tr

ben kahveyi baristasepeti'nden alıyordum. müşteri ilişkilerinde iyidirler.

www.baristasepeti.com
  • zihuatanejo  (17.01.13 09:16:53 ~ 09:17:29) 
filtre kahve içeceksin. french press veya kahve makinasıyla yapman gerekiyor. sumatra denemeni öneriyorum. ama güzel kahveler genelde hep harmandır. kahveye süt falan ekleyerek de tadını bozarsınız. şekersiz ve sade içmeye alışın. afiyet olsun


  • argent dawn  (17.01.13 15:24:21) 
eğer kahve damağın oluşmamışsa -ki nescafe'yle oluşmaz- dünyanın en güzel kahvesini içsen bile, çok da "aman allahım, bu ne böyle" demezsin.

viski ve şarap gibi kahve kalitesini farkedebilmek de biraz damak işi ve büyük oranda tecrübeyle gelişiyor. ama yeteneğin payı da az değil. baze insanlar yedikleri/içtikleri şeylerin tadlarını çok iyi ayırt edebiliyorlar ve bu tamamen yetenek işi bana göre.
  • david lynch  (17.01.13 16:48:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.