[]

limited şirketten ayrılma ve bağkur

2007'de kurulmuş bir şirkette %49 hissem var. formalite icabı yapılmıştı bu. öğrenciyim zaten. alakam olmadı. şirket 1 yıldır faaliyet içerisinde değil. 3. şahıslara borç var. devlete karşı bir borç yok zannediyorum.

şimdi ben bu şirketten nasıl ayrılabilirim? bir de bağ-kur borcu da aldı başını gitti. hem sigortasız kaldık hem de hayvani borçlandık. bundan nasıl kurtulabiliriz? haklardan feragat edip borçlardan kurtulabiliyoruz diye biliyorum ama. ah baba ah!


 
karışık işler. şirkette %49 hissen var ama ayrı sözleşme var mı? sözleşme varsa sözleşmede ne maddeleri var? şirket 1 yıldır nasıl faaliyet içerisinde değil? borç şirketin borcuysa her borca sen de ortaksın. 3. şahıslara borç ödenir ama devlet adamın gözünün yaşına bakmaz zannetmeyle olmaz bu işler durur durur yıllar sonra faiziyle karşına çıkar hayatın kayar. diğer ortaklar tanıdık ise anlaşıp ayrılabilirsin. alacaklılar ya da devlet mahkemeye taşırsa kötü.


  • hayal fazlasi  (16.01.13 21:20:48) 
çok karışık işler değil. pek problem de değil. şirketin borcuna harcına takılma. hisseni devredecek birisini bulman gerekiyor öncelikle. sonra onunla notere gidip hisseni devrediyorsun. sonra şirketin ortaklar kurulu toplanıyor, bunlar diğer %51 ortak(lar), sen ve yeni ortak. karar alıyorsunuz, tizi reftar hissesini ali veli konya'ya x'inci noterin şu tarih şu numaralı hisse devir sözleşmesiyle devretmiştir diye. zaten şirketin muhasebecisi bilir bunları. genelde de toplantı falan olmaz. muhasebeci kararı olması gerektiği gibi yazar, ortaklar da imzalar. kararı karar defterine yapıştırıp onu da noterden geçiriyorsun, hisse devrini ortaklar pay defterine işliyorsun, sonra bunların hepsini ticaret sicil'e götürüp tescil ve ilan ettiriyorsun. aslında sizin yeni ortakla sadece noterde hisse devir işini yapmanız yeter. gerisini muhasebeci halleder. ticaret sicil gazetesi yayınlandığında hisseni devretmiş oluyorsun.

bağkur'a gelince. istersen borcu ödeyip bunca zamanki bütün hizmeti yazdırabilirsin. 6111'den hala yararlanabiliyor musun bilmiyorum ama borcu yapılandırıp taksitle ödeyebilirsin. ama yok ben borcu ödemeyim, bağkur da yerin dibine girsin dersen kanun maddesini hatırlayamadım ama borca isabet eden hizmetinden vazgeçip, yani sildirip borçtan kurtuluyorsun ama onca günün boşa gitmiş oluyor.
  • kibritsuyu  (16.01.13 21:54:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.