[]

Luksemburg Vatandaslarinin Fazla Elektrik Kullanmasi?

Simdi sana bu mu dert oldu diyeceksiniz ama sorayim dedim.

Kisi basina elektrik kullanimina bakildiginda, Luksemburg dunya genelinde 6nci.
en.wikipedia.org


Bu got kadar ulkenin vatandaslari neden bu kadar elektrik kullaniyor?

Yazin klima, kisin isitici kullaniyorlar diyecegim ama adamlarin iklimi Turkiye'den daha iliman?

Yoksa elektrigi bol buldular da saciyorlar mi?

 
Kişi başına düşen miktarda böyle. Luksemburgun çoğunluğunun ofis vb. olduğu, insanların ekseriyetle çevre ülkelerden geldiği ve kendi nüfusunun da az olduğu düşünülürse buradan kaynaklanıyordur diye düşünüyorum.


  • salihdt  (16.01.13 20:48:58) 
Gayri safi milli hasılaları yüksekti ondandır.


  • megafon  (16.01.13 21:10:09) 
verilen sayı kişi başı olmasından dolayı. milli gelir yüksek, tarıma dayalıdan çok ofis işleri çoğunlukta vs.


  • medievalman  (16.01.13 21:31:56) 
kişi başına demişsinde ondan, genel olarak düşünme :) he dersenki kişi başına niye bu kadar kullanıyorlar birey olarak, paraları varda ondan :)


  • secilmis uye  (16.01.13 21:46:53 ~ 21:47:51) 
sonuçta o caddeden 100 kişi geçse de aynı ışıklandırma yapılıyor, 10 bin kişi geçsede


  • phoenixboy  (16.01.13 21:56:23) 
ikinci sirada verilen cevap dogrudur.

luksemburgun yerlesik nufusu 10k diyelim, cevre ulkelerden gelen calisanlarla gun icinde 100k oluyor. dolayisiyla hayvani bir tuketim var, fakat istatistiki hesaplama yapilirken sanki o harcamanin tamami sadece 10k kisiden cikiyor gibi hesaplaniyor cunku "kisi basi" harcama.

ayni sekil neden kisi basina dusen milli gelir bu kadar yuksek sorusuna da cevaptir. uretim 100 birim tarafindan yapiliyor, hesaplama ise sanki o uretim 10 birim kisiden cikiyormus gibi yapiliyor. hal boyle olunca sanki luksemburgun kus kadar nufusunun her biri milyon euro sahibi gibi gorunuyor.
  • no christ requires  (17.01.13 00:17:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.