[]

iş başvuruları- tecrübeli abiler, ik uzmanları bir yardım edin :)

şimdi gençler biz 2 arkadaşız. irregular öğrenciyiz okulumuz 1 hafta sonra bitiyor. biz de arkadaşla mt programlarına sağa sola başvuralım dedik.

şimdi gençler okulum ocakta bitiyor deyince millet ve ikcılar kaldığımı okulumun uzadığını zannediyor ilk başta. halbuki 1 dönem hazırlık 8 dönem lisans yani normal zamanda bitti. ben şimdi başvuru formuna ocakta mezun olduğumu yazayım mı yoksa haziran diyip yalan mı söyleyeyim :)

diğer sorum da arkadaşım için. şimdi bu arkadaş okulunda burssuz okuyor. aslında başarılı ortamalası fena değil 5 tane staj tecrübesi var ama öss dönemi ailevi sorunlar derken adam 2 kere sınava girdi şehir dışında mühendisliğe puanı yetiyordu ama onun yerine ing. eğitim veren mühendislik istedi. ama 1 mülakatta ik cı lisenin bitişiyle üninin başlayışı arasında 1 yıl boşluk görmüş. sormuş sınava 2 kere mi girdin diye. evet demiş. burslu musun demiş o da yok deyince adam biraz burun kıvırmış. şimdi arkadaş aynı durumun tekrarını istemiyor. bursluyum yazsın mı forma ?

 
ya öss'ye, okulu uzatmaya takan ik'cıların barınabildiği yerlere çok heveslenmeyin, benden size tavsiye. doğrusu neyse onu yazın bence.


  • hope ender  (16.01.13 19:50:49) 
Söylediğin yalan bir şekilde ortaya çıkar, madara olursun. İki sorunun cevabı da bu.


  • roket adam  (16.01.13 19:52:51) 
istediğim olmadı ilk yılda ikinci yıl istediğim alana yöneldim desin,kararlı yapı sonuçta.

ayrıca bu ne biçim bakış açısı , okulu diploma notu yüksek gelsin diye de uzatanlar var ki.

edit: ayrıca bursla ne alakası var durumun ya, kaldı mı o burssuzsa almayalımcılar.siz doğru bildiğinizden şaşmayın.
  • neo  (16.01.13 19:53:41 ~ 19:54:28) 
valla var öyle şirketler burssuzsa salaktır bu almayalım diyen. benim 5 stajım var not ortalamam 3'e yakın, mühendislik okuyorum ama öss'ye ikinci kere girip de istediğim yüksek puanı almadığımı öğrenince bir salak damgası yiyorum abiler.


  • focke wulf  (16.01.13 20:03:06) 
Arkadaşın da sen de benim gibisiniz, ben de ocakta mezun oldum, 2 defa öss'ye girdim, burssuz okudum, uzun staj tecrübelerim var falan :)

İlk tavsiyem, özgeçmişinde kesinlikle yalan ifade kullanma, fark edildiği anda sorun yaşarsın.

Dolayısıyla cv'ne ocakta mezun olduğunu yazmalısın. Örneğin X Üniversitesi Y Bölümü (Eylül 2008 - Ocak 2013 (1 dönem hazırlık, 4 yıl lisans) ) gibi bir ifade kullanabilirsin çok dert ediyorsan bunu.

O 1 sene boşluk sorulursa, istediğin üniversite ve bölüme puanının yetmediğini, hayatını etkileyecek yanlış bir tercih yapmaktansa 1 sene daha sınava hazırlandığını söyleyebilirsin. Burs meselesine gelince burun kıvıranlar oluyor ancak merak etmeyin, onlar sizi kaybeder :) Herkesin güçlü ve zayıf yönleri vardır, mülakatlarda güçlü yönünüzü ortaya koymaya çalışın. Örneğin yaptığınız stajlar, projeler, İngilizce seviyeniz, iyiyse not ortalamanız gibi.
  • Lethe  (16.01.13 20:31:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.