[]

bankaların portföy önerileri (borsa için) kendilerinin portföyü mü?

mrb, bankaların günlük/aylık/yıllık bazlarda yayınladıkları hisse portföy önerileri kendi fonlarındaki portföyleri mi? bu önerileri bankadaki hangi birim hazırlıyor? yani sormak istediğim bu önerilerin güvenilirliği. şimdiden teşekkürler




 
hiçbir önerinin güvenilirliği olmaz ki? ha gdip te parayı artniyetle kullanmazlar. zaten sizin risk alma isteğinize göre şekillenir. birimi nedir bilemedim şimdi. dışarıdan kuruluşlardan da destek alıyorlardır.


  • sparkle kiddle  (16.01.13 19:23:01) 
@sparkle kiddle: güvenilirlilikten kastımı anlatmaya çalışmıştım, sıradan vatandaşlara gönderdikleri bu portföy önerileri kendilerinin de yatırım yaptığı portföy mü, yoksa kendilerine ayrı bir portföy mü oluşturuyorlar


  • fishbone  (16.01.13 19:38:46) 
@aband0ned: şöyle diyelim o zaman: akyatırım, yapı kredi yatırım, garanti yatırım'ın bankada yatırım hesabı olanlara gönderdikleri öneriler kendilerinin portföyü mü


  • fishbone  (16.01.13 19:41:19) 
bankaların çıkardığı fonları yatırım şirketleri yönetir. işbankası fonunu işportföy yönetir. ama işyatırımda hisse senetleri önerilerini araştırma bölümü yapar. ikisinin temel farkı araştırma bölümü aslında satış odaklı analiz yapar. yani her analistin sorumlu olduğu bir kaç sektör vardır.

atıyorum bankacılığı analiz ediyorsa ve 10 banka varsa illaki bir kaç tanesine al birkaçına sat yada tut ratingi verebilir.yani aslında 2013 te bankacılık hiç bulaşılmaması gereken bir sektör bile olsa(öyle değil tabi) o analist illa bir kaç hisseye al demek zorundadır.

ama alım yönlü analiz yapan için böyle bir durum yoktur. bankacılığa güvenmiyorsa o sektörden hiç hisse aldırmayabilir.

ayrıca her fonun stratejisi farklı olduğundan hisse seçimleri de ona göredir. hani daha riskli olan (daha fazla hisse taşıyan; risk portföyü yüksek belirtilmiş) bir fona seçilecek hisseyle düşük risk/getiri bakışıyla yönetilen fona alınacak hisseler farklıdır.

araştırma tarafının yaptığı analizde bu tarz bir ayrım yapılmaz. anlist 10 hisse yi araştıryorsa en yüksek getiri beklediği 3 hisseye al kalanlara tut yada sat verebilir.

ama dediğim gibi fon yöneten için en yüksek getiri beklentisi yerine daha orta geitiri/risk profili olan hisseyi seçebilir.


sektörde buy side analiz sell side analiz diye ayrılır.


soruna gelirsek tabiki bazı hisseleri kullanırlar kendileri içinde. ama düzgün kurumlar ( büyük banka aracı kurumları) müşterisine farklı kendine farklı hisse aldırmaz. çünkü analistlerin ve kurumların performansı ölçülür sektörde. (bloomberg terminallerde ).

ayrıca bu analizler yurtdışınada gönderilir dediğim gibi bir üründür sonuçta.

farkedecek tek şey zamanlama olabilir. yani raporlarda al dedikleri zaman çoktan almış sat dedikleri zaman çoktan satmışlardır.
  • spy of soul  (17.01.13 09:38:00 ~ 09:43:00) 
@spy of soul: verdiğiniz bu detaylı cevap için çok teşekkür ederim


  • fishbone  (17.01.13 18:33:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.