[]

Lezzet ustaları ?

Karnıbahar gibi kolay yapılabilen, sebze yemeği başka ne var acaba ?

edit: bir de bu kolay yapılabilen sebze yemeğinin nasıl yapıldığı lazım tabi.


 
kabak


  • april12th  (16.01.13 00:34:15) 
Karnıbahar ya da kabak nasıl yapılıyor bilmiyorum da bugün mercimek çorbası yaptım, malzemeyi büyük rendeleyince sebze yemeği sayabiliriz çorba olmadı pek.

Edit: 1 bardak mercimek, birer tane rendelenmiş soğan havuç patates. 3 yemek kaşığı yağa mercimek ve rendelenmiş sebzeleri atıyosun, salçayı üstüne koyuyosun, 1-2 karıştırıp 3 bardak su ekliyorsun, kaynayınca altını kısıp ne kadar istersen o kadar su ekliyorsun. mercimekleri göremeyene kadar pişiriyosun.

Edit2: Alttaki tarif iyiymiş şu çorba bi bitsin deneyeceğim.
  • dampire  (16.01.13 00:45:11 ~ 00:48:50) 
kendi sevdiğim gibi yazayım: sırasıyla soğan, kırmızı biber dirilikleri gidene kadar yağda kavrulur, kabaklar eklenir( küp küp) kabaklar da kavrulduktan sonra domatesler(yine küp küp) ve birazcık domates salçası eklenir, tuz ve 1 tatlı kaşığı veya bir tane küp şeker eklenip pişirmeye devam edilir. sulu seversen salçayı 1 bardak sıcak suyla karıştırıp dök.

Bir de aynen karnabaharı yaptığın gibi fırında, beşamel soslu yapabilirsin.
  • april12th  (16.01.13 00:45:13 ~ 00:45:51) 
ıspanak ve semizotu sanırım en kolay ve kısa zamanda yapılanları.

yağı koyun, soğanları yemeklik doğrayıp atın tencereye. soğanlar kavrulunca ıspanağı/semizotunu koyun, tuzunu atın. hemen pişiyorlar zaten.

yine kabak musakka, patlıcan musakka gibi yemekleri de rahat yaparsın. fırın yemeklerini rahat yaparsın ve tencere yemekleri kadar uğraştırmaz da.
  • kayranin kedisi  (16.01.13 01:42:45) 
Ya şu ıspanağın dişleri cımır cımır yapmasının bir çözümünü söyleyeyim, pişirmeden önce birazcık suda altını açıp haşlamak.
Valide hanım "e gitti bütün vitaminleri" dedi ve başka bir şekilde de bu cımırlığın önüne geçti ama nasıldır hatırlamıyorum, arar sorar öğrenir yazarım.

  • dampire  (16.01.13 02:43:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.