[]

Hz. Muhammed ve Türkler.

Birkaç hadis falan var ama pek sağlam değilmiş herhalde. Kesin olarak bilinen bir münasebet var mı aralarında? orta asya'dan getirilmiş bir köle falan ne bileyim.




 
bilinen yok.


  • fenerbasket  (15.01.13 23:15:10) 
müslümanlar türklerle öldürüşmedikçe kıyamet kopmayacaktır gibisinden söylemi var. sanıyorum ilk zamanlar islamiyetin yayılması için sınırın türk topraklarından geçtiğini düşünüyor. malum kuzeye çıkmaları lazım veya doğuda ilerlemeleri lazım...


  • schwarzfahrer  (15.01.13 23:37:16) 
Türkler size saldırmadıkça sizde onlara bulaşmayın...vs bir sürü hadisi şerif var türkler hakkında. Hz.Muhammed döneminde herhangi bir münasebet yok türkler ile diye biliyorum.


  • hasanli  (15.01.13 23:38:58) 
"Türkler size saldırmadıkça sizde onlara bulaşmayın" diye bir şey yok. bu sahih hadis değil, bazı egoist türklerin kendisini üstün gördürtme yüceltme sevdasından ibaret.

sahih olan bu;

Hz. Ebu Hureyre (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:

"Ayakkabıları kıldan bir kavimle savaşmadıkça kıyamet kopmaz. Siz, yüzleri kılıflı kalkanlar gibi, gözleri küçük, burunları yassı olan bir kavmle savaşmadıkça kıyamet kopmaz." [Buharî, Cihad 95, 96, Menâkıb 25; Müslim, Fiten 62, (2912); Ebu Davud, Melahim 9, (4303, 4304); Tirmizî, Fiten 40, (2216); Nesâî, Cihad 42, (6, 45).>

Bu tasvire göre, ayakkabıları, koyun yünü, keçi kılı veya deve yünü gibi şeylerden imal edilecektir. Yüzleri de kalkan gibi geniş ve burunları da yassı olacaktır.

Muhaddisler, bu kavmin Türkler olduğunda müttefiktirler. Buharî' nin bu hadisi verdiği bablardan birinin adı; بَابُ قِتَالِ التُّرْكِ "Türklerle Savaş Babı"dır. Hadisin burada kaydedilen vechinde Türk kelimesi geçmezse de, Buharî'nin aynı babta kaydettiği müteakip hadiste Türk kelimesi de geçer: "Küçük gözlü, kırmızı yüzlü, yassı burunlu, yüzleri kılıflı kalkanlar gibi olan, (kıldan ma'mul elbise giyen ve kıl içerisinde yürüyen) Türk(ler)le savaşmadığınız müddetçe kıyamet kopmaz.."
  • schwarzfahrer  (15.01.13 23:44:32 ~ 23:45:04) 
@schwarzfahrer buda bi yorum. türklerle ilgili bir çok yalan yanlış sözler var. milletle bunlara ciddi ciddi inanıp ego point kazanıyor.

yok hitler "türkler öyle bir millettir ki bir tane bile kalsa devlet kurup intikamını alır" demişmiş te ondan saldırmamış türkiye ye falan da falan.
  • sivil admin  (16.01.13 00:10:18) 
hadisler var ama hiçbiri gerçek değil dedi tanıştığım farklı iki "tarihçi"


  • dieselsingle2  (16.01.13 00:31:54) 
"acaba kendisinin türklerin varlığından haberi var mıydı" diye sorsaydınız önce keşke.


  • mistreated  (16.01.13 01:47:09) 
@mistreated arkadaşın kastettiği göktürler yani türkiye türkleri değil her halde. Sonuçta köken onlarda


  • sivil admin  (16.01.13 21:59:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.