[]

Otomobiller ve Motosikletler Hakkında

1. dizel motorlu araçların neden torkları daha yüksek benzinlilere göre?

2. sürücü kursu aracı ve pederin arabası dahil 3 adet araba sürme şansım oldu.(206,208,kangoo) 208 ve kangoo'nun gaza tepkisi iyi geldi bana (çok az araba kullanmamın da etkisi var tabii) spor arabalarda bu durum sıkıntı yaratıyor mu? 100 beygirlik araç gazı biraz fazla verirsen, debriyajı kaçırırsan uçuyor, güçlü motorlu araçlarda kontrol zor mu? gaz pedalının tepkisi mi az?

3. motosikletler neden çok yakıyor? 150 kg. 250 cc motor 3 litre yakıyor. bakıyorsun 1.4 motor dizel araçların tüketimi 5 lt civarında. ki motor hacmi ve ağırlık 6 kat fazla. motorlar yüksek devir çevirdiği için mi fazla yakıyorlar, eğer öyleyse 5-6 bin devir çevirip vitesi uzun motorlarla yakıt tüketimi düşmez mi?

tikleri geç atabilirim şimdiden teşekkürler :)

 
1. yaniliyorda olabilirim ama; motorin, benzine gore daha yogun bir kivamda ve yanma sicakligi daha yuksek. bundan dolayi olabilir.


  • 1917  (15.01.13 22:36:27) 
1- dizel motor sisteminde benzinlilerdeki gibi buji ateşleme sistemi yoktur, yakıt yüksek basınç altında çok fazla sıkıştırılır ve sıkışma ile ısınan yakıt-hava karışımı büyük bir güçle patlar. pistonların sıkıştırma gücü ve hacimsel değişim çok daha büyük olduğu için patlama sorası dönen moment (tork) benzine gire daha güçlü olur. fakat sistemin devir sayısı düşüktür.

2- tamamen arabaya göre değişir bu durum, motor gücünden ziyade verimli ve düzgün bir aktarım sistemi daha çok etkiler.

3- her motosiklet çok yakar diyemeyiz ama genellersek evet yüksek devirle çalıştıkları için.
  • elalemin derdi  (15.01.13 23:23:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.