Giriş
(1)

blog yaparken, fotoğraf eklerken

sabbracadabra
herrr ama her bulduğum fotoğrafın link'ini de mi koymam gerek? ben yabancı sitelerden mesela biri birşey yapmış, onu koyacağım. burada zaten o blog ya da siteye girdiğim için alta koyarım sorun yok. (blog'un sahibi yapmış çünkü) ama herhangi bir yerden bulduğum bir fotoğrafın sahibini nereden bileyi
herrr ama her bulduğum fotoğrafın link'ini de mi koymam gerek? ben yabancı sitelerden mesela biri birşey yapmış, onu koyacağım. burada zaten o blog ya da siteye girdiğim için alta koyarım sorun yok. (blog'un sahibi yapmış çünkü) ama herhangi bir yerden bulduğum bir fotoğrafın sahibini nereden bileyim? alakasız bir sitede buldum fotoğrafı mesela?

millet çok çeşitli yerlerden tonla fotoğraf koyuyor, sadece mesela el yapımı bir abajur koyduysa bunun yapım aşamalarını göstermek adına fotoğrafı aldığı sitenin link'ni de ekliyor. ben de mi böyle yapayım, hani ihtiyaç olursa ekleyeyim?

ne olur, nasıl olur bu işler? bilgim yok bu konuda nasıl bir yol izlemem lazım?
0
sabbracadabra
(15.01.13)
Fotoğrafı bir yerden aldıysan, onun kaynağını belirtmen gerek. Doğrusu budur, başın ağrımaz.
0
roket adam
(15.01.13)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.