[]

sportmen insanlara bir soru

özet: çalışan ve spor yapan insanlar için beslenme programı nasıl olmalı?

spora başladım, 10 gün falan oldu. haftada en az 4 gün gidiyorum. hocanın verdiği plana göre 1,5 saat çalışıyorum. henüz 1 gram bile zayıflamadım. demekki rejim yapmadan olmuyor.

hafta içi 8-6 çalışıyorum. işten çıkıp direk salona gidersem 7de spora başlamış oluyorum. ama bu arada bişey yememiş olduğumdan spor çıkışı kurt gibi aç oluyorum. spordan 2-3 saat önce iş yerinde yiyeyim desem, evden bişeyler götürmem gerekiyor (ızdırap) hadi ona da katlanalım. ne hazırlamam lazım bilemiyorum.

öyle sıkı rejimler falan yapamam. beni tok tutacak, yeterli besini almamı sağlayacak basit bir liste lazım sadece.

 
kahvaltıda 1-2 yumurta ye. rafadan şekilde. peynir ve zeytin ye. ekmeği mümkün olduğunca azalt.
ara öğün fındık fıstık yiyebilirsin.
akşam yemeğinde de tavuk,et,balık veya bakliyat ye. ekmeği pilavı az tüket. evde yoğurt yapma imkanın varsa akşam yemeklerinin yanında bir kase ev yoğurdu ye. ayrıca yemeğin yanında salata da yiyebilirsin.

tatlılardan, hamurişlerinden, bisküvilerden, meşrubat ve kolalardan uzak dur. çayını kahveni şekersiz iç.
  • durdenist  (15.01.13 12:04:11 ~ 12:11:00) 
amacın kilo vermek ise karbonhidratı azaltıp proteini alman lazım gün içinde 6 öğün yap ilk iki öğün ve antremandan önceki öğün karbonhidray sabah kahvaltıda 50 gr. karbonhidrat takviyesi yap yanında işte yumurtalı omlet falan yaparsın. ondan sonrakı öğünde bir tane muz yiyebilirsin öğle yemeğin protein ağırlıklı olsun tercihen karbonhidrat ekleyebilirsin örneğin ton balıklı salata gibi diğer ara öğünlerde protein alırsın(hindi göğsü tavuk göğüs vb.) antremandan önce 2 tane elma yersen yararlı olur antreman çıkışında da yine proteinli bir yemek yemen şart.


  • lathspell  (15.01.13 12:07:54) 
lan aklım gitti bu başlığı ne zaman açtım diye, programımız birebir aynı. ben de 1-2 haftalık araştırmayla 1 haftadır uyguladığım programı yazıyorum.

sabah kahvaltıda, 6.20 gibi eti lifilif ve 1 adet haşlanmış yumurta. eti lifilife alışma dönemindeyim sütü hafif ısıtıp kasede karıştırıyorum az tokluk hissedecek kadar yiyorum..

12 de öğlen yemeği, fabrikada fiks çorba artı 2-3 çeşit yemek çıkar 1 dilim kepek ekmeği ile normal tokluğu yakalayıncaya kadar yiyorum..

akşam 7 gibi, ufak bi ekmek arası yapıyorum ton balığı falan mide boş kalmasın diye..

8.30 - 22.0 arası spor

22.30 da güzel bi salata hazırlıyorum, üstüne tavuk ızgara,ton balığı, yumurta gibi seçenekler koyuyorum.. spordan sonra 1 adet haşlanmış patates götürülerek karbonhidrat ihtiyacıda giderilmiş oluyor.

12 gibi de yatarım.

sabah kahvaltısı ve öğle yemeğinden 2 saat sonra meyva falan yiyorum arada yada light biskivü.

günde min 8-10 bardak su.

Uzun vadede sonuç alacağımı umuyorum.
  • soluman  (15.01.13 12:11:25) 
sabah kahvaltıyla güne başlamak önemli. metabolizmanın çalışması için kahvaltı şart. yumurta, peynir, zeytin klasik br kahvaltıdan 1-2 saat sonra bir ara ögün o da 1 elma veya kuru meyve olabilir. ceviz, badem olabilir. ögle yemegi sebze veya et/tavuk/balık olabilir. fakat benim yaptıgım ögle yemegimde sebze varsa akşam et tavuk balık yiyorum, veya tam tersi. ögle yemeginden 2 saat sonra yine ara ögün o da tost olabilir yagsız seklde veya yine meyve olabilir. akşam yemeğini en geç 7 bucukta yemeye çalışın. ondan sonra da midenize su dışında birşey girmesin. gün içinde de suyu 8 bardak kadar tüketin.
akşam 10 bucukta ton balıklı salata falan aman diyim.
şunu bilin ki akşam yenilen hiçbr şeyin yakımı olmaz, bunu bilerek hareket edin.
farkı kısa sürede göreceksiniz.
  • the god fadil  (15.01.13 12:24:21) 
Spordan sonra salata yemek bilinenin aksine "amaan" dedirtmez,yani seni geriye götürecek derecede bi yan etkisi yoktur. bakma millet ezbere konuşuyor. Ben profosyonellerden aldım bu programı, spordan sonra gıda almak gerekiyor.


  • soluman  (15.01.13 12:30:59) 
soluman, zaten profesyoneller yatma saatinden 3 saat önce yemek yemeyi kesmenizi önerir. eğer 10:30'da o salatayı yiyip de ardından 12 gibi yatıyorsan yağ yapıyorsun demek.


  • madyb  (15.01.13 12:49:21) 
@maydb EĞER SPOR YAPIYORSANIZ vücuttaki kas kaybını önlemek için idman sonrasında protein takviyesi şart oğlu şart. Adam gece 10da spordan çıkıyorum diyor biz ona 7'den sonra hiç birşey yeme mi diyelim? Elbetteki en sağlıklısı akşam yemeğinden önce spor işini halledip dediğiniz saatlerde gıda alımını bitirmek, benim anlatmak istediğim gece 22.30 da kavurma kaşarlı pide yenmesiyle light ton balıklı salata yenmesi arasında dağlar kadar fark olduğu. Genel olarak aman salata yemeyin diyemezsiniz.Beslenme işi genelleme yapılacak bir mevzu değil, bünyeden bünyeye göre reaksiyon değişiyor, burada kola zararlı mı faydalı mı tartışması yapmıyorum ki büyük bir genelleme yapalım. İdmandan sonra güzelce bi salata yapıp yenir 2 saat sonra da mis gibi yatılır.


  • soluman  (15.01.13 13:03:10) 
arkadaşım, o zaman sadece ızgara tavuk yersin kilona uygun olarak. ton balıklı salata, üstüne tavuk, yumurta(ki sarısını koymaman lazım) vb. gereksiz karmaşa + yatacaksanız zarar.

"22.30 da güzel bi salata hazırlıyorum, üstüne tavuk ızgara,ton balığı, yumurta gibi seçenekler koyuyorum.. spordan sonra 1 adet haşlanmış patates götürülerek karbonhidrat ihtiyacıda giderilmiş oluyor." şunu yapıyorsanız geceleri her türlü yağ yapıyor olursunuz bu kadar basit ve net. siz bir iki haftada araştırıp, netice olarak da bi süredir uyguluyorsunuz programınızı.

ben senelerdir spor yapıyorum(salon değil), beslenmenin etkilerini bildiğimden dolayı söylüyorum şu an söylediklerimi. akşam 10buçuktan sonra yediğiniz o salata + patates size yağ olarak dönüyor.

inatla itiraz edecekseniz devam edin.
  • madyb  (15.01.13 13:25:28) 
@soluman ben uzun süre diyetisyene gidip, hayatında sürekli spor olan birisiyim. ne kadar geç saatte sporun biterse bitsin, gece yediğin her şey sana yağ olarak geri döner. bu kadar net. sizi kim yönlendirdiyse yanlış yönlendirmiş, siz uygulayabilirsiniz ama insanlara böyle bilinçsiz tavsyelerde bulunmayın bari.


  • the god fadil  (15.01.13 13:42:18) 
gece 10:30'da yemek yiyip 12de yatağa gitmek gibi bir faciayı sakın yapma.


  • durdenist  (15.01.13 13:47:30) 
yumurta sarısından kimseye zarar gelmez ekstre protein çeşitli minareller b vitaminleri ve yağ yakımına yardımcı maddeler bulunur.


  • lathspell  (15.01.13 13:48:05) 
Önyargı + cehalet hakkaten yıkılamıyor arkadaş, günlük yaktığınız kalori aldığınız kaloriden az ise kilo alırsınız, idman sonrası vücudun kas onarımı için kullanacağı ürünler için YAĞ olacak diyen adamla tabi ki tartışmayıp programıma devam edecem, ne yani sizi dinleyim de bu programla 35 kilo veren kardeşimi mi dinlemeyim yoksa askjdkl


  • soluman  (15.01.13 13:54:09) 
durdenist çok yanlış konuşuyorsun asıl bence günün en önemli öğünü yatmadan önce yenilen öğündür. yatmadan önce alıcağın 30-35 gr casein proteini gece uyurken kaslarını beslemene yardımcı olacak. kaslar asıl uyku sırasında yenilenir.


  • lathspell  (15.01.13 15:29:49) 
bugüne kadarki tıp bilimi bizi yanıltmıyorsa dolu mideyle yatağa gitmek intihardan farksızdır.


  • durdenist  (15.01.13 15:57:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.