[]

Kurumsal Firmada İş Bulmak

Merhaba yenilmez Galya'nın kariyer planlamasını yutmuş vatandaşları;
Ben 3 senedir dijital reklam sektöründe, yazılım geliştirici olarak çalışıyorum.
Bu süreden evvel de 1 seneye yakın olarak Türkiye'nin en büyük televizyon yayın kuruluşlarından birinde tepe pazarlama ekibindeydim.
Yazılım işine girme sebebim "mutfağı göreyim, daha hareketli bir iş olsun bıdı bıdı" gibi dertlerdi.

Ama şimdi görüyorum ki, yazılımda-dijital reklamda gelecek yok. Kendi firmanı açıp, ortaya sermaye koyamayacaksan, marka tanımıyorsan, müşterin yoksa 40 yaşına da gelsen aynı kodu yazıyorsun.

Çok gecikmeden, kurumsal, tanınmış bir firmaya girip, ilk 1 senede yaptığım gibi pazarlama vs. bir poziyonda devam etmek istiyorum. Yükselebilmek için tek seçenek bu gibi duruyor.

Ne yapılabilir sizce? Büyük kurumsal firmalar ne arar? Bu şekilde iş geçmişi olan biri işlerine yarar mı?

(Ek not, üniversitem öyle çok ahım şahım değil.. Koç, Boğaziçi vs. ortalamasına yakın değil yani ve İşletme mezunuyum.. İngilizcem, "Fransa'da köyde doğmak mı İstanbul'da doğmak mı?" tartışmasını yapacak kadar var, İspanyolca'da kendimi güzelce tanıtıp, dert anlatıp yemek sipariş edecek kadar..)

 
junior bir pozisyonda iş bulabilirsin deneyimlerinden anladığım kadarıyla. onun dışında ingilizce çok önemli kurumsal firmalarda. evvela o konuda kendini geliştirmeni tavsiye ederim. onun dışında da networking herşeydir. kurumsal firmada çalışan arkadaşların, profesyonel kontaklarınla iletişim halinde ol.


  • interview with the vampire  (15.01.13 09:44:28) 
@interview with the vampire: İngilizcem dediğim gibi rahatlıkla iletişim kurabilecek düzeyde.. Pozisyon konusundaysa, örnek vermem gerekirse, 1.5 yıl evvel Vodafone iş teklif etmişti uzman seviyesinde.. Ayrıca şu an zaten geliştirici olarak juniorluğu geçeli çok oldu..
Tekrar junior seviyesine inmek maaşımı sarsabilir..

  • quaker  (15.01.13 09:50:41 ~ 09:50:56) 
sektör değiştirmediğin sürece maaşın ciddi oranda düşeceğini tahmin etmiyorum, nihayetinde daha önce yapmış olduğun bir işi tekrar yapmak istiyorsun, içeriden birilerini kullanıp cv'ni değerlendirmeye aldırman lazım.Sonrasında işi kaparsın gibime geliyor. Asıl mevzu seni fark ettirmelerini sağlaman.Tüm kontaklarını gözden geçir tahmin edilmeyen yerlerden çok acaip işler çıkabiliyor.


  • soluman  (15.01.13 09:56:58) 
Hm vodafone iş teklif etmiş ise eğer ve uzman seviyesinde ise o zaman şansın daha fazla elbette. ben olsam vodafone daki kontakları bir zorlarım. mesela kimle görüştüğünü hatırlıyor musun ik dan. onlara bir ulaş derim.
bir de rahatlıkla iletişim kurabilecek düzeyde ingilizce gayet güzel, fakat rapor hazırlamaya da yeter mi? eğer yeterse, ne derler bilirsin dostum, you're good to go :)

  • interview with the vampire  (15.01.13 10:04:28) 
@soluman: Sektör değiştirmek zorunda kalabilirim gibi de geliyor aslında. Herkes dijital üzerine değil sonuçta..Herkese saldırıyorum iş bakma konusunda..
@interview with the vampire: Vodafone'u hatırlayınca geri dönmeye çalıştım ik'ya ama ilk seferinde geri çevirdiğimden sanırım pek sıcak bakmadılar ve tekrar cevap vermediler :) Ayrıca dediğin gibi, İngilizce iyi güzelde, rapor yazmaya gelince patlarsam şaşırmam :) Birkaç örnek bulup yazıp etmek gerekebilir..

  • quaker  (15.01.13 10:23:51) 
dediğim gibi networking herşeydir. bazı firmalar da online kariyer sitelerine ilan vermiyor. bilgin olsun. adecco, manpower gibi danışman firmalara ufak bir ücret ödeyip sana uygun işler bulmaları için görüşebilirsin de, eğer gücün var ise.


  • interview with the vampire  (15.01.13 10:27:05) 
@interview with the vampire: Bu firmaların ücret karşılığı böyle birşey yaptığından haberim yoktu. Nasıl bir prosedürleri var?


  • quaker  (15.01.13 10:28:33) 
şimdi normalde firmalar tutar bu danışmanlık firmalarını, sen cv ni gönderirsin bir ön görüşme yaparsın,onlar da sana uygun işleri sana paslamaya başlarlar. gerçi şimdi atmış olmayayım kişisel olarak böyle birşey oluyor mu bilmiyorum ama neden olmasın demekten de kendimi alamıyorum. arayıp sormakta sakınca yok.


  • interview with the vampire  (15.01.13 10:30:47 ~ 10:31:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.