[]

uçakla ilk yolculuğum - 2 soru

merhabalar ilk tecrübem olacağı için kafama takılan sorular var. araştırdım ama net bir bilgi bulamadım.

1- biletimi ekobilet.comdan aldım. tarihi filan girdim tıkladım tıkladım kredi kartı bilgilerini verdim. biletle ilgili numaralar filan çıktı onları kaydedip kapattım sayfayı. şimdi ekobiletin sözlükteki başlığına bakıyordum da rezervasyon filan demişler. ben yanlışlıklı rezervasyon yapmış olmayayım? üye olmadan yaptığım için işlemi görüntü kayıtlarından başka bir kanıt yok. mail de yok. satın aldıysam o numaralarla havaalanına mı gidecem direkt?

2- bagaj da ayrı bir dertmiş. biletin ödeme sayfasında yazar demişler ama kapattım işte. şirket transavia. sitesinde 10 kilo şu kadar 15 kilo şu kadar diye bilgiler var. bunlar ek bagaj için mi? yoksa neyimiz var neyimiz yok cebimize doldurmadığımız takdirde bu ücretleri ödemek zorunda mıyız? benim bir sırt çantam, bir eşek ölüsü valizim müzik aletim filan olacak parça parça. hadi diyelim ödemek zorundayız. bu ödeme ne ara yapılıyor?

sağolun şimdiden.

 
tüm bagajlarınızın toplam kilo sınırıdır o. kabin bagajı da dahil. 2 seçenek var.

1. önceden siteden bagaj hakkı satın alabilirsiniz. bazı firmalar indirimli yapıyor bu seçeneği.
2. check-in sırasında bagajlarınızı verdiğinizde fazla miktarı ve ödemeniz gereken parayı söylerler.

1-2 kilo fazla gelicekse içinden giysi kitap falan çıkartın giysileri üstünüze giyin, kitabı elinize alın.

not:entrümanınıza fragile etiketi istemeyi unutmayın
uçak firmalarının entsrümanlara yaklaşımıyla ilgili komik bir video:
youtu.be
  • bubezleeb  (15.01.13 07:58:42 ~ 08:00:42) 
ben de ekobilet.com kullanıyorum. fakat mail gelmesi lazım. gelmediyse acenteyi arayıp sorun.


  • interview with the vampire  (15.01.13 09:20:53) 
1. o numaralarla gitmeden önce internetten online cehck-in yapma şansınız olup olmadığını kontrol edin. hem vakit kazanmış olursunuz, hem havaalanında sıra beklemezseniz hem de bileti gerçekten satın alıp almadığınızı görürsünüz içiniz rahatlar. pnr numarası ile işlem yapılır uçuşlarda.

2. bileti çok ucuz olan havayolu şirketleri genelde bagaj için yüklü bir para alırlar. ayrıca hangi şirket olursa olsun belirttikleri limitleri aşan ağırlıktaki bagajlar için dünyanın parasını isterler. 10 kilo şu kadar dediği muhtemelen kabin içi el bagajıdır. 15 kiloda aşağıya vereceğiniz bagajdır. en mantıklısı evde varsa bi teraziyle tek tek tartarak bagaj ağırlıklarınızı ölçmek. yalnız el bagajını hazırlarken sıvı kısıtlamaları ve kesici delici alet uyarılarını dikkatlice okuyun. yoksa buldukları herşeyi hiç acımadan çöpe atıyorlar. o tür şeyleri valize koymak gerek.

eğer gerçekten çok ağırsa valiziniz, ya önceden extra bagaj hakkı alın, havaalanında almaktan çok daha ucuz gelir. ya da şansınızı deneyip, bagajı olmayan bi yolcudan sizin bagajınızı almasını rica edin. ki bunun için hem iki ayrı parça valiz hazırlamanız gerek önceden. hem de ben de açıkçası hiç tanımadığım birinin bagajını kendi adıma kaydettirerek sorumluluk almak istemem. hırlı mı hırsız mı, içinde bomba mı var uyuşturucu mu, allah bilir.
  • halanne  (15.01.13 09:36:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.