[]

Psikopat kedi

bizim bir disi kedimiz var, 3.5 aylik falan. seviyoruz, mirliyor falan derken tak tirnaklari geciriveriyor. oyle oyun olsun falan diye de degil. bildigin saldiriyor. neden yapiyor bunu? oyle hars hurs da sevmiyoruz cocugu...




 
yani 3.5 aylık ve yavru kendin diyosun. oyun için yapıyor neden saldırsın yavrucak ısırıyodur da hatta?


  • Eureka  (15.01.13 01:50:22) 
yanlışlıkla ısırıyordur o. hayvana vurmayın ama ısırdığı zaman azarlayabilirsiniz biraz.


  • 1 saat bende 50 dolar  (15.01.13 01:59:58) 
Dişilerde bence öyle bi denyoluk oluyor. Güvenmiyor mu desem ne desem bilmiyorum ama bi anda sertçe atılıp sonradan hafifçe ısırıyor. Çok kedilerim olmuştur ama ilk kez gerçek anlamda kedi ısırmasını geçen yaz tatmış bulundum. Olduğu gibi kolum şişti ve dişleri koluma girmişti. Demem o ki, şaka yapıyo şaka istese dağıtır hepinizi..


  • oldboy  (15.01.13 02:14:40) 
göbeğinden uzak durun, gıdıklanınca benimki de saldırıyor.


  • physcos physcos  (15.01.13 03:58:35) 
siz ona ve isteklerine saygi duyun, denginiz gorun ve devaminda onun size saygi duymasini ogretin, bir kere hic bir fiziksel uyraran kullanmamalisiniz, cunku hep gidip bir yerine birsey yapmaniz gerekir, bagirmayacaksiniz, gece vakti istemediginiz birsey yapabilir, kendinize bir kelime secin, ve her istemediginiz bir seyi yaptiginda sakince ama otoriter bir sekilde bu kelimeyi soyleyin, ama hep ayni kelime olmaii ve hep ayni tonda soylemelisiniz. ayni sekilde odul kelimeleriniz olsun ve onlari da sevgi dolu soyleyin, yemekle odul vermeyin, odulleriniz ve cezalariniz tavriniz olsun. asiri hareketlerden kacinin, zaten bir insanin hayvanla iliskisi sirf vucut diliyle oluyor. o yuzden abartmayin. bir gun evet dediginize ertesi gun hayir demeyin, tutarli olun. sectiginiz olumsuz kelime basit bisiy olsun, mesela ben hayir diyorum, yok diyebilirsiniz, olmaz diyebilirsiniz ama ayni kelime ve ayni ton cok cok cok onemli. yani uzun bir tirat atmayin o sirada senneyaptinbenmasayacikilimayacakdemedimmi falan gibi bir cumleye baslarsaniz dalip da hic bir ise yaramaz. hep sakin sakin konusun. kedi de cocuk gibi; bagrismali cagrismali, kalabalik ve kontrolsuz ortamlarda buyuyen kediler haliylen daha kuralsiz oluyor.


  • mavicorap  (15.01.13 07:01:14) 
arkadaşlar kediler köpek gibi eğitilmez.
ses tonu mes tonu da sökmez hiçbirine. (bu yaştan bahsediyorum)
bu yaştaki kedinin algısı, bu yaştaki köpeğe göre çok daha düşüktür.

bunu 8 kedisi olan biri olarak söylüyorum.
neredeyse hepsi isimlerini, gel-git, in aşağı vb. gibi komutları anlıyor.
o, zaman içinde kurduğunuz iletişimle ilgili.

3,5 aylık kedi henüz bebektir ve zaten sizin verdiğiniz "komutları" ancak 6 aydan sonra fark ederler. şimdi kendi kendinize yırtınıp durursunuz.

bu yaştaki kediler için hareket eden her şey "av"dır.
oyun oynar, yakalar ve ısırır.
doğa içinde hayatta kalmasına yardımcı olacak olan becerilerini yeni öğrendiği için sürekli tekrar eder.
ancak 5-6 aylık olduktan sonra algısı biraz daha genişler ve bilinçlenir.
zaten o zaman kızmanızdan da anlar.
şu anda sizin ondan farklı bir canlı olduğunuzun bile pek farkında değil.

mümkün mertebe elinizle ayağınızla oynatmaya alıştırmayın, bu alışkanlık kalıcı da olabiliyor.
gerçi büyüdükçe zaten farklı şeylere yöneliyorlar, ama olsun.
  • blatta hiberna  (15.01.13 09:17:08 ~ 09:20:01) 
O henüz bebek, anlayışlı olun. Oyanamak istiyor olabilir, dişi kaşınıyor olabilir vs... 1 yaşından sonra her şey normale girer.


  • marcelle  (15.01.13 09:48:42) 
neden yapıyor bunu?

çünkü o bir kedi. kedi olduğu için yapıyor. insan bebeği gibi tepki vermesini beklemeyin, doğası gereği davranıyor. büyüyünce de böyle olacak. yaratılışı öyle. eve bir başka kedi daha alırsanız onunla oynar, size sadece sevilmeye gelir, kedi bir arkadaşı olmazsa tüm içgüdüsel vahşiliğini sizin üzerinizde deneyecek.
  • kalinixta agapi mou  (15.01.13 10:28:16) 
daha fazla bu konuda yorum yapmak istemiyorum ama kedi egitilebilir, nokta. onemli olan egitimden ne anlasildigi, egitimli olmaktan ne anladigimizdir. her canli gibi egitim kedi icin de kucuk yastan baslamalidir. butun canli iliskilerinde iki unsur cok onemlidir, birinci sevgi, ikinci disiplin. yani sevmek ve sadece beraberinde oldugu gibi kabullenmek, gelisime engeldir. bunun sonuclarini herkes kendi hayatinin aynasina donup baktiginda anlayabilir.
ben kendi tecrubelerimin sonuclarindan memnunum, diger insanlarla da paylasiyorum bu yuzden, isteyen uygular, isteyen zaten olmaz der uygulamaz, kisinin kendi tercihidir.

  • mavicorap  (15.01.13 12:08:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.