[]

GSS için para ödeyen var mı hiç aranızda?

ben geçen yıldan beri ne gelir testi yaptırdım ne de para ödedim.

ara ara aklıma geliyor bu mesele canımı sıkıyor. içime bi kurt düşüyo. sonra siktir et diyorum kendi kendime. etrafımda kimsenin de taktığını duymadım bunu. var mı bunun için para/prim ödeyen, gelir testi yaptıran?


 
ödemezsen, hastaneye işin düşünce sgk provizyon vermiyor. para ödüyorsun hastaneye muayene vs için. gittim öğrenci olduğuma dair belge alıp borçları sildirdim de anca öyle aldılar hastaneye.

riskli bi durum yani, ne olacağın belli olmaz sonuçta.
  • roket adam  (15.01.13 00:11:30) 
ben ödedim. aylık 35'ten 6 aylık verdim, peşin olarak.

ilk sebebi hastalanma ihtimalime karşıydı.
ikinci sebebi borç birikmesiyle ilgili. daha sonra önüme sürülecek bir borçla karşılaşmak istemedim. faizle birlikte artan bir para sonuçta.
üçüncü sebebi de, gss'yi geri alma ihtimalim olursa nasıl olsa alırım düşüncesiydi. örneğin mahkeme gss iptal gibi bir karar çıkarttı, veriyosun dilekçeni 2 ay sonra en geç parayı yatırıyolar senin hesabına.

kısacası böyle.
  • saygilarefendim  (15.01.13 00:12:45) 
hacım teste gerek yok otomatikman gss ye geçersin. Üstelik bu üst limitten olur 200 küsür liradan. Ödemediğin aylar ile 200küsürü çarp en iyi ihtimal 2000 küsür lira borçlusun devlete. Tabi gss kapsamındaysan. Gss kapsamına girdiğin aydan itibaren bir ay içinde test yaptırman lazımdı. O zaman gelirine göre 35 belkide 0 lira borçlu olurdun aylık. Şimdi gidip testi yaptırsan bundan öncekileri ödersin bundan sonra daha az borçlu hale gelebilirsin. Br an önce gitmeni tavsiye ederim. Faiz işliyor. Hem Devlet alacaklı kalmaz elbet tahsil eder.


  • orhan tv  (15.01.13 01:33:29) 
@orhan tv, az once ziraat'ın sitesinden gss prim-13 baktım 1500 küsür borç gözüküyordu. daha sonra sgk borcu'na baktım ödenmemiş borcunuz yoktur diyordu.

not: mezunum, işsizim.
  • leni 09  (15.01.13 01:38:14) 
ne zaman mezun oldun


  • orhan tv  (15.01.13 01:42:58) 
sgk ya bakmayacaksın. Herhangi bir banka sayfasından öğrenebilirsin. Hatta ziraat atmlerinden bile. Gss prim borcu diye geçer.

eğer haziranda mezun olduysan temmuz 1 de gss li yapıyorlar hemen. Tahmin ettiğim gibi 200 küsürden yapmışlar. Temmuz ayı içinde gitseydin 200lüğü iptal edip gelirine göre 35liralık yaparlardı. Şimdi geçmişe dönük düzeltmezler heralde. En yakın sgk ya git bi konuş.
  • orhan tv  (15.01.13 01:52:35) 
ben ödüyorum yılbaşından beri 35 lira olarak. şurdan sorgulayın kaç para çıktığını yılbaşından buyana ödemeniz gereken toplu para çıkar

sgk.ziraatbank.com.tr

çok yüksek çıkarsa (aylık 200 gibi) dilekçeyle gidip itiraz edin tekrar hesaplanır. ileriye dönük bu gss ne olur bilinmez ama seçin yaklaşırken hükümet bir güzellik yapar bence pek tutan bir uygulama değil.
  • bihaber  (15.01.13 02:25:32) 
benim 900 küsür falan çıkmıştı. her ay 100-130 arası yatırmaya çalışıyorum 700lere indi. ama fark ettim ki aydan aya faiz biniyor.


  • metehan01  (15.01.13 02:32:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.