Giriş
(1)

Sulh Ceza Mahkemesi - İdari para cezasına itiraz

skatheist
Ufak bir idari para cezası (750 lira) aldım haksız yere easkerlik sebebiyle.Avukat tutsam muhtemelen ödemekten daha pahalıya çıkacak. Kendi imkanlarımla itiraz etmeye çalışıyorum.5326 Sayılı kabahatlar kanunu çerçevesinde verilmiş bana ceza, sulh ceza mahkemesine dava açabilirsiniz diyor gelen bilgi
Ufak bir idari para cezası (750 lira) aldım haksız yere easkerlik sebebiyle.
Avukat tutsam muhtemelen ödemekten daha pahalıya çıkacak. Kendi imkanlarımla itiraz etmeye çalışıyorum.

5326 Sayılı kabahatlar kanunu çerçevesinde verilmiş bana ceza, sulh ceza mahkemesine dava açabilirsiniz diyor gelen bilgilendirme.

Dilekçe örneklerine baktım kafamda az buçuk canlandı nasıl bir dilekçe yazacağım o konuda sıkıntım yok.

Sorum şu:

- Herhangi bir sulh ceza mahkemesine gitsem olur mu? Örnek bana en yakın olan.
- Dilekçem /dosyam hazır diyelim, Kadıköy Adliyesine gittim. Kime vericem bunu, nasıl açıcam o davayı?
- Dikkat etmem gereken birşeyler var mı aklınıza gelen?
0
skatheist
(14.01.13)
- Yetkili Mahkeme: Ceza tutanağını düzenleyen görevlinin bağlı olduğu kurumun bulunduğu yer sulh ceza mahkemesi.

- Adliyede o günkü nöbetçi sulh ceza mahkemesinin kalemine dilekçenizle birlikte gidin, onlar siz yönlendirirler. Dilekçe ekinde delilleriniz varsa eklemeyi unutmayın. Sanırım başvuru harcı var bir de belki tebligat pulu falan alabilirler.
0
saruwatari
(14.01.13)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.