[]

bir işciye sürekli asgari maaş vermek?

malumunuz 6 ayda bir asgari ücrete zam yapılıyor. pekiyi işveren bu zamları baz alarak işciyi yıllar boyu asgari ücretle çalıştırmıya devam etse? yasalar kimden yana olur?




 
patrondan yana.


  • sifirin altinda  (14.01.13 12:17:36) 
tabiki patrondan yana. asgari ücretten fazlasını vermeye neden mecbur olsun ki?


  • smoothcriminal  (14.01.13 12:19:39) 
neden mi mecbur olsun? 5 yıl bir yerde çalışıp hala asgari ücret aldığı için olabilir mi? sen yada patron veya herhangi bir insan böyle bir şeyi yaşarsa daha iyi anlar.


  • dokunmakalbime  (14.01.13 12:28:47) 
asgari maaş yasal olan bir konu zaten.
burada tabi ki patronu ya da devleti savunmuyorum hiçbir şekilde ama kesinlikle patron haklı olur yasal olarak.

  • irrasyonel kedi  (14.01.13 12:35:09) 
@dokunmakalbime yasal olarak bırak 5 yılı, 500 yıl asgari ücret verebilir. sen duygusal olarak fazla vermesi gerektiğini düşünüyorsun, ama yasalarda bunun önemi yok. sonuçta asgari ücret her yıl zam alan birşey, patron fazlasını vermek zorunda değil.

çalışan daha fazlasını hak ettiğini düşünüyorsa 5 yıl beklemesi bile hata. patron iyiniyetli olsa 5 yılda çoktan az da olsa asgari ücretin üzerine çıkarmıştı maaşı. çalışanın daha fazlasına ihtiyacı varsa yeni iş aramalı kendisine.
  • smoothcriminal  (14.01.13 12:36:12) 
sonuçta terfi falan alınmadığı sürece, hep aynı işi yaparsan (örn: kasiyerlik) neden asgari ücretten fazlasını versin ki? yanlış bilmiyorsam işten çıkarken zaten tazminatını çalıştığın sene sayısına göre alıyorsun.


  • c1b2k3  (14.01.13 13:36:18) 
hala neden'li niye'li cümleler kurup beni daraltıyorsunuz ya. elinizi vicdanınınza koyun. 5 yıl boyunca aynı şirkette istikrarlı çalışana hala asgari ücret vermeyi makul bulan bir insanda vicdan göremiyorum. sizin hesaba göre adam ne evlensin, ne bir borca girsin. mal gibi yaşasın.


  • dokunmakalbime  (14.01.13 14:25:37) 
Bilader neyin tribindesin anlamadim. Yasalar kimden yana diye sormussun zaten. Herkes adam yerine koyup cevap vermis. Olmasi gerekenle gercekte yasananlar farkli malesef. Yasalari sorup, istedigin cevabi alamayinca vicdani sorguluyosun.


  • seoman  (14.01.13 16:06:41) 
ben yorum istemedim. soru sordum. cevapla birlikte yorum gelince dayanamayip yoruma yorumla karsilik verdim. sana niye battiysa bu kadar.


  • dokunmakalbime  (14.01.13 16:10:18) 
Gaddar bi patronum ben ondan batti, teallam.. Soru soruyosan sana cevap verenin yorum yapmaya hakki var. Tavrin negatif, bu kafayla hakli oldugun konularda da haksiz duruma dusersin.

Dikkat edersen herkes ayni ucretle calisilmamasindan yana ama patronun boyle bir yasal hakki var demekte. Kimse zorla patronu koseye sikistirip su adamin maasini arttir diyemez. Bunu talep edecek olan calisandir. Kisi emeginden aza calistigini dusunuyorsa zaten o kadar sure bu duruma tahammul edemez, ya maasini olmasini gereken miktarlara cektirir ya da baska bir yerde hak ettigini kazanir. Bazi seyler aci ama gercek.
  • seoman  (14.01.13 16:27:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.