[]

Her ay köşeye para atma olayı!

Her ay bir köşeye biraz para atayım diyorum ama hesapta para olunca her türlü harcanıyor; çekerken, harcarken çok acımasızım. Üniversitedeyken "kendi paranı kazandığında böyle harcayamayacaksın" demişlerdi: harcıyorum! Daha da acımasızım üstelik.

Acaba şöyle bir şey yapılabilir mi? Bir banka hesabı açtırsam, paramı banka otomatik olarak biriktirebilir mi o hesapta? Örneğin 2 lira kazanıyorsam 1 lirasını banka o hesaba atsın ve ben o paraya kolayca erişemeyeyim. En azından ATM'de görünmesin o hesap. Oluyor mu öyle?


 
işte bireysel emeklilik bu senin dediğin.


  • eksi sozluk e bir daha geldim  (13.01.13 21:59:59) 
çok uzun vadede bireysel emeklilik on numara.ama birçlk alternatifi var. Talimat verip fon,altın alımı yapabilirsin. Hisse senedi alabilirsin işbankası gibi garantili şirketlerden.


  • orhan tv  (13.01.13 22:07:08) 
tam olarak bireysel emeklilik sistemi böyle bir şey. üstelik de değerlendirebiliyorsun. istediğin zaman da çekemiyorsun. daha doğrusu 10 sene sonra mı ne çekiyorsun da sağlam bir kesinti yapıyorlar, o yüzden çekmek istemiyorsun. elleşmezsen 56 yaşına gelinde maaş bağlıyorlar veya güzel bir toplu ödeme yapıyorlar.


  • kibritsuyu  (13.01.13 22:07:57) 
ben de para varsa hesapta harcarım diye bireysel emeklilik olayına girdim. ben harcayamadan alıyorlar hesaptan. iyi oluyor. kesinti olayını falan da sallamıyorum ben. bireysel emeklilik olmasa o kalan parayı da harcayacaktım nasılsa diyorum :)


  • merena  (13.01.13 22:15:18) 
akbankta hesap açtırınca bunu otomatik yapıyorlar, ben maaşımın her ay 50 lira eksik yattığını 3. ay farkettim


  • Bravefart  (13.01.13 22:39:13) 
hemen hemen her bankanın böyle bi uygulaması var. BES'ten farkı çektiğin zaman kesinti olmuyor. Bi tutar belirliyosun, hesabından her ay o tutarı çekip vadeliye ya da fona atıyor. sen o parayı görmüyosun bile. görmdiğin için bi süre sonra unutuyosun. BES'in avantajı şu: sen ne koyuyosan %25 de devlet senin hesabına koyuyor. koya koya büyütüyorsun ;)


  • titiz  (13.01.13 22:58:04) 
usta sana bir taktik vereyim. disarda harcadigin paranin yuzde 15'ini direkt kumbaraya atiyorsun.

ornek icmeye gittin. 100 lira harcadin. 15 de kumbaraya bagisliyorsun. tum parani harciyorsan yuzde 15 birikim yaparsin. tabi kira falan bunlari da hesaba katmak gerek. orani kafana gore belirleyebilirsin. yuzde 20 de yapabilirsin.
  • lorenzen  (13.01.13 23:00:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.