[]

amerikanyaya gidiş

bu yaz okulu bitirince dil kursu için amerikaya gitmeyi planlıyorum. merak ettiklerim şunlar;

- vize, pasaport (pasaportum yok henüz), başvuru ücreti, hede hödö dahil, resmi işlemler bana kaça mal olur ?
- yol parası ne kadar tutar, easyjet gibi, konforsuz ama ucuz uçan şirketler varmı amerikan ellerine ?
- birde uygun fiyatlı dil kursları nerede bulunur, ortalama fiyatları nelerdir?

dil kursuna gitme sebebim vize alabilmek için. dil kursuna kayıt yaptırınca 5 yıllık öğrenci vizesi kolay alınabiliyormuş diye duydum ön araştırmalarımda. mesela bir kursa 1500 dolar verip kaydoldum, eğer bana vize vermezlerse parayı geri alabilirtem nedir ?

not: kalacak yer sorunum yok. brooklyn, rhode island, long island ve new york'un muhtelif bir kaç yerinde arkadaşlarım var. onların yanında kalırım. onlara niye sormuyon lan lavuk! demeyiniz abiler, zira onların hiçbiri benim gideceğim şartlarda gitmediler. ya green card, ya master için okul gönderdi, ya da hede.

yardımlarınız için müteşekkirim.

 
"dil kursuna kayıt yaptırınca 5 yıllık öğrenci vizesi kolay alınabiliyormuş"

Hic sanmiyorum. Buyuk ihtimalle vizen kursun son gununden birkac gun sonra bitecektir.
  • wpi  (09.01.09 16:25:08) 
bence abd vizesi başlığı size bayağı bir yardımcı olacaktır.


  • demcan  (09.01.09 16:42:03) 
benim kuzen bu yaz gitti boston tufts üniversitesine 2 aylık 13 bin ytl tuttu ayrıca uçak paralarına 500 dolar harcamış (new york -boston ) oraları gezmiş.ha birde yatılıydı tabi orda.

vize içinse öğrencilere kolaylık yapıyorlar kuzen,ingilizce özürlüydü geldiğinde bayağı ilerletmişti.
  • madrigal  (09.01.09 17:44:23) 
Ben bu yaz gittim amerika ya, NY long island daydım. Orada birçok insanla bu konuları konuşma fırsatım oldu. dil kursuyla, 5 yıllık öğrenci vizesini kolay alabileceğin doğrudur ancak, son yıllarda amerika nın böyle uzun süreli vizeleri kolay vermediğini duydum. ayrıca eğer böyle kesin bir niyetin varsa bunu amerikadayken hallet; yani dil kursunun ortalarında orada başvur öğrenci vizesi için.

uçak konusuna gelince; uzun uçuş olduğundan easyjet gibi charter uçaklar yok malesef :(
thy en pahalı, sen gidersen muhtemelen klm, alitalia, airfrance, luftansa dan biriyle gideceksin.(deltayla gitme sakın) bunların fiyatları hemen hemen aynıdır. biz airfrance dan 650€ ya almıştık gidiş dönüş.

vize, pasaport olayında temiz 600-650 tl gider

dil kursunuda buradan ayarlamak zor; ya oradaki arkadaşların orada araştıracak senin için ya da burada danışmanlık şirketleri yardımıyla gideceksin(birçok work n travel firması aynı zamanda dil kursu, master konusunda da danışmanlık yapar)

olay böyle
  • torque  (09.01.09 21:26:43 ~ 21:29:54) 
özel değilse merak ettim, abd'de uzun bir süre kalmanızı sağlayacak bir vize alıp 3-5 sene orada yaşamayı mı düşünüyorsunuz?

zira abimin 10 yıllık turist vizesi var mesela, ama bu 10 yıl sürekli orada yaşayabilir anlamına gelmiyor.
  • sleepy99  (09.01.09 22:54:36) 
@sleepy99, niyetim iyi ya da kötü bir dil kursunu bitirip, ondan sonra da bir ya da, en fazla iki sene daha kalıp geri dönmek. çok fazla kalmaya niyetli değilim orda. zaten ne kadar kalacağıma da oradaki duruma göre karar verceğim.


  • arnatuile  (10.01.09 09:08:55) 
www.aerlingus.com
bu okyanus aşırı uçuş yapan bir firma, low-cost sayılabilir. lakin uçuşlar daha çok dublin ve londradan. 300€ civarı tek yon uçuş bulabilirsin new york'a(jfk), lakin vize için de 100€ dan fazla masraf çıkartır uk ya da irlanda..

  • karakurt  (10.01.09 16:04:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.