[]

her ne olursa olsun ailenizdekilerin yanında oluyor musunuz?

soru başlıkta ama biraz daha açmakta fayda var. mesela babam. iyi hoş adam. babam sonuçta. gerçekten seviyorum ama çok hata yapıyor. gerek yaptığı hareketler olsun gerekse davranışları. hoşuma gitmiyor. bende bunu dile getiriyorum.

aynı şey annem içinde geçerli. çok hata yapıyor. benim "iyi olmayan" diye sınıflandırdığım şeyleri yapıyor.

yine aynı şekilde abim, amcam vs çevremde kim varsa. hatta kendim bile. yani genelde kimse eleştirmiyo beni. çünkü o işi ben yapıyorum kendi kendime.

tabi ailemi üzecek bir şekilde dile getirmiyorum dile. sonuçta ailem yani. en ufak bişi olursa dünyayı yakarım hiç düşünmeden.

fakat "yanlış" herkes için yanlış değil mi? ailemden biri yanlış yaptığı halde bunu sineye mi çekmem lazım? aslında soru sormuyorum. ben çekmiyorum. dile getiriyorum ama sizlerin fikirlerini merak ediyorum.

siz nasıl davranıyorsunuz?

anneniniz yengenize gereksiz yere kötü davrandığında yengenizin tarafında yer alıyo musunuz? yoksa annem herşeyden önce gelir haksızsa bile haklıdır mı diyosunuz? (örneği çok basit ele alın. yengede aileden tabiki ama olaya anne/yenge olarak bakın. öyle sıradan bir örnek verdim)

 
öyle bir durumda yalnızken hatalı olduğunu söylerim.ama birileri yanımızdaysa mutlaka annemden taraf olurum.anneden örnek verdiğin için ben de anne dedim bu arada.


  • rock n roll  (12.01.13 20:10:16) 
Ben yanında yer almam ve papaz oluruz hep.


  • 2001 kral filmdir  (12.01.13 20:10:51) 
no olmuyorum bu yüzden aram kötü


  • Esinsin  (12.01.13 20:40:57) 
her zaman haklının yanında olurum, ailem ayrıcalıklı değildir


  • sirena  (12.01.13 20:51:56) 
bu huyumu sevmiyorum aslında ama sessiz kalıyorum genelde aile için anlaşmazlıklarda. taraf olmuyorum.


  • kakao  (12.01.13 21:15:15) 
ben genelde hatalı olduklarından vs söylüyorum işin sonu kavga ile bitiyo.
sonra insan o aşamaya gelene kadar ki düşününce, kötü de olsa yanlış da olsa bunu tercih ediş sebebini anlayınca bir şey yapamıyor sadece üzülüyor.
bir söz vardı ''benim ayakkabılarımı giyip benim yolumdan yürümediği sürece kimse beni yargılamayaz'' gibisindendi galiba.
annemizin babamızın ne sıkıntılardan geçerek , iç dünyası bilmeden tercihlerini tam olarak anlayabilmemiz bile mümkün olmuyor.
ailemizi seçme seçeneğimiz olmasa da insan kendi yaşlılığını düşününce vicdan yapıyor, fazla da bir şey yapamıyor.
atsan atılmaz, satsan satılmaz.
o hesap.
  • pofudus  (12.01.13 21:27:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.