[]

Filmler nasıl restore ediliyor?

Eski türk filmlerini 1080p haline getiriyorlar ya işte bu zor ve uzun bi iş mi? Masrafı falan var mı? Nasıl yapılıyor?




 
Kare kare photoshop yapılıyor. Masraflı ve zaman alan bir iş.


  • daddy  (12.01.13 15:43:55) 
bir filmin 1 saniyesi ortalama 24 kareden oluşur. yani 90 dakikalık bir film 129.600 fotoğraf karesidir. bu 129000 kare tek tek 2k çözünürlükle (yani full hd'nin 2 katı) taranarak bilgisayara aktarılıyor. ardından bazı kısımları otomatik veya yarı otomatik bazı kısımları da manuel olarak her kare tek tek elden geçiriliyor. çeşitli referans noktaları alınarak yapılan kısımlar da olduğu için aslında otomasyon da oldukça başarılı sonuçlar veriyor. ama tamamen otomasyon maalesef mümkün değil. son olarak photoshop ile değil ama tabii ki özel görüntü editör uygulamaları kullanılıyor. türkiye'de bu işi vipsaş yapıyor. bu da yarı resmi (çalışan sayfası) www.youtube.com youtube sayfası. buradan hem çalışmaları hem nasıl yapıldığını hem de örnekleri görebilirsiniz.


  • ben smyrna  (12.01.13 16:23:07) 
standart 100 iso 35mm filmin yaklaşık 30 megapixel veri içerdiği düşünülürse 1080p nin 30 katı kalitede bile tekrardan taranıp dijital olarak dağıtılabilir.


  • bubezleeb  (12.01.13 17:19:33) 
makara filmler 1080pden çok daha kaliteliler.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (12.01.13 18:17:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.