[]

bireysel emeklilik

selam.

biliyorsunuz bireysel emeklilikte %25 devlet katkısı var. bunu araştırdım, yatırdığımız parayı, 56 yaşını doldurmak ve min. 10 yıl prim ödemiş olmak kaydıyla %25 devlet destekli alabiliyormuşuz.

şuan annem 47 yaşında. ben de onu bireysel emeklilik sistemine kaydettirip, 10 yıl primini ödeyip 57 yaşına geldiğinde bu birikimini almasını sağlamak istiyorum. ama konuyu daha iyi bilen birilerine ihtiyacım var.

1. bunun için nereye başvuruyoruz?
2. ödediğimiz para her ay/yıl ne kadar değerleniyor?
3. bu %25 10 yılda biriken paranın totali üzerinden mi hesaplanacak?
4. 10 yıl dolunca paranın tamamını peşin mi alacağız, yoksa anneme maaş gibi bir ödeme mi yapılıcak her ay?
5. "bunu minimum tutarda ödeyin, daha fazla para vermeyin, gelir dilimi kesintisine uğruyor" falan diyenler var. aslı astarı nedir?

 
1. emeklilik sistemini bankalardan başlatabilirsiniz. Garanti bankasının garanti emeklilik, akbank için avivasa, işbankası için anadolu hayat ...Bankada hesabınızın olmasına da gerek yok.

2. senin ödediğin parayla sistem otomatik fon alıyor bu fonlar ne kadar değerlenirse senin paran da o kadar değerliniyor. Ha fon seçimini kendim yaparım dersen sen de senede belli sayıda fon değişimi yapabiliyorsun. örnek olarak 2012 içinde hisse senetleri fonları %50 kazandırırıken B tipi fonlar %6 kazandırdı. Hisse senedi fonları riskli fonlar %50 kazanabileceğin gibi kaybedebilirsin de. B tipi fonlar düşük getirili fonlar.

3.Senin ödediğin miktarın toplamı ne ise onun %25 ini kazanacaksın.

4.Seçimi sen yapıyorsun. Bana tüm birikmişlerimi şimdi ver diyebilirsin. Bana 5 yıl içinde 60 ayda ödeme yap da diyebilirsin.


5.Öyle birşey yok. Yanlız devletin verdiği %25 kazancının bir maximum sınırı var. Bunda da aylık yaklaşık 3-4 bin ödemen lazım.
  • teomanakay  (11.01.13 19:17:22) 
5. devletin yıllık katkısı max. yıllık brüt askeri ücretin %25'ine kadar. yani ayda 975TL'ye kadar yatırırsan, her ay bunun %25'ini devlet senin adına yatırıyor: yani max. ayda 244 TL gibi bir rakama kadar çıkıyor.


  • menelaus  (11.01.13 19:26:36 ~ 19:28:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.