[]

Arşiv için Ext. HDD mi yoksa DVD mi ?

beyler selamlar. dl manyağı bir kişiliğim var. 750 gb harddiskim dolmak üzere. ben de yeni bir depolama alanı bulmaya karar verdim ama harici mi yoksa dvd mi diye ikilemde kaldım. çünkü hddlerin elektrik dalgalanmasında ve düşmelerde bozulma gibi bir eksisi var. dvd'ler ise çiziliyor malumunuz. sizce ne yapmalı?

bu arada iki hdd arasında kaldım ;

www.mormani.com

www.bilisimport.com/store/ProductDetails.aspx?productid=158179&ref=akakce&v=1.10.1&ttype=Instalments#pt

 
dvd ananı ağlatır hiçbi yere sığdıramazsın arşivini, hdd rulez panpa.


  • mutevazi  (11.01.13 17:22:37) 
WD My Book almaya bak en azından.
o olmazsa da WD Elements

Maddi olarak rahatsan da WD'nin üst modellerine bak.

Harddisk alacaksan WD ile WD arasında kalırsın sadece.


edit: 2yılı geçti 2TB olan sorunsuz. 3TB olan daha yeni ve o da sorunsuz.
Şimdiye kadar kullandığım ve memnun kaldığım bir marka WD.

i.imgur.com
  • ucan spagetticanavari  (11.01.13 17:27:58 ~ 18:17:23) 
seagate iyidir abi. 8 yıl boyunca seagate kullandım, gayet memnun kalmıştım. ayrıca aynı segmentteki wd'ler pahalı.


  • banagazozalnuri  (11.01.13 17:34:08) 
dvd'yle uğraşılır mı ya, kaldı ki 10 küsür gb hd filmler var. onları dvd'ye nasıl atacaksınız. böl, izlemek için geri birleştir bilmemne. portatif de değil artık pek.
wd veya seagate iyidir.

  • sanal uyku  (11.01.13 17:37:07) 
seagate yada wd harici al elektrik bağlantısız 1tb var daha fazla gb lılar böyle mi bilmem en azından sadece usb bağlantın olur übür türlü takılıyken elektrikk kesilirse kötü olur gibime geliyor.


  • hitsumo  (11.01.13 17:43:18) 
sağlam, stabil bi hdd almak doğru olan. ben 50 dvd alıp özenle film doldurdum, özel çantada saklayıp aylarca dokunmadım. ilk deneyişimde; bozuk cd açan programlarla bile açılmayanlar oluyor, rezillik. dvdler dandik marka değil, yazım programı/ekipman da kaliteli. ama dvdye güven olmaz.


  • vizdilva  (11.01.13 17:52:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.