[]

Yandex neden Türkiye'yi hedefledi?

Başlıktaki soruyla ilgili her türlü haber ve yoruma ihtiyacım var yarınki final sınavımda bir soru buradan gelecekmiş. Şimdiden teşekkür ediyorum.




 
(Arkady Volozh)ceo'sunun şöyle bir sözü var,

"We have considered countries with a well-developed internet market, a growing web user audience and a lot of local language content. Turkey was a clear first choice...."

company.yandex.com
  • ocanal  (11.01.13 00:58:02) 
mesaj ışığına bak, ocanal'ın dediği de doğru bu arada


  • bonjurkes  (11.01.13 01:02:28) 
coğrafi yakınlık ve siyasi sebepler de sayılabilir.

ayrıca rusların sanırım türkiye'ye ilgisi var. buraya göçenler, evlenenler falan..
  • bihaber  (11.01.13 01:17:10) 
bunların yanı sıra fazla genç nüfus ve fazla internet kullanım oranlarına rağmen, Google gibi firmaların Türkiye'deki yasal problemleri de göz önüne alarak hiç lokal yatırım yapmaması da, Türkiye'yi öne çıkarıyor.

Sırf haritadaki trafik ve panoroma özelliği yüzünden bu denli reklamları dönmeden önce ben herkese söylüyodum mesela. Ama İngiltere'de yaşasam bana Google'dan fazlasını vaadetmediği için bir önemi olmayacaktı.
  • lord esseginziki  (11.01.13 03:04:16 ~ 03:04:32) 
googlenin türkiye pazarına resmi olarak geç girmesi olabilir. rekabet ortamının iyi olacağını düşünmüş olabilir


  • Ramiegovic  (11.01.13 08:48:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.