[]

İkamet adresini nasıl naklediyorduk?

Mıhtar amcaya mı gideceğiz illede?




 
nüfus müdürlüğüne gittik biz direkt. ordan yapıyolar.


  • nathanieltroy  (10.01.13 23:59:34) 
nüfustan aldığın kağıtla muhtara yönlendiriyor,benimkisi öyle olduydu eylül gibi.


  • 4530 merkez  (11.01.13 00:19:52) 
yeni evin kontratıyla nüfusa, ordan yeni muhtara.


  • vizdilva  (11.01.13 00:20:54) 
Benim kontratım yok ki ama. Başkasının yanında kalıyorum gibi gözüküyor.


  • msb  (11.01.13 00:39:41) 
biz dubleksten bozma bi evin üst katında oturuyorduk. sonra alt kata kiracı taşındı. adam ikametgahını oraya aldırınca, iki ev tapuda birleşik göründüğü için biz adresten düşmüşüz. tekrar yazılabilmemiz için alt kattaki adamla birlikte gitmemiz gerekmişti nüfusa. diyeceğim o ki, şu anda o adrese kayıtlı olan şahısla birlikte gitmeniz gerekebilir.


  • kül  (11.01.13 00:43:41) 
@kül,

adreste oturan kişi abim, yani aynı soyadına sahibiz, ev de rahmetli babamın üzerine gözüküyor. Bu durumda ne olur?
  • msb  (11.01.13 00:50:32) 
vallahi ne desem boş, bu konudaki bilgim kendi tecrübemle sınırlı :) ama şöyle düşünebiliriz, abinizin abiniz olduğu nüfus idaresinde ortaya çıkacağı için tek başınıza halledebilirsiniz belki? yine de sallıyor olabilirim, zira üçüncü şahsın iradesi dışında yapılan bir işlem sayılıyor olabilir, birinci derece yakın bile olsa birlikte gitmek gerekiyordur belki. özetle bilmiyorum :)


  • kül  (11.01.13 01:05:23) 
ben 3 ay önce yaptım o işi. şöyle oluyor:

o adrese gelen bir kredi kartı ekstresidir, faturadır vs ile nüfus müdürlüğüne gidiyorsun, beni kaydet canım diyorsun, sorunsuz ediyor.

yok bende öyle şeyler diyorsan adreste ikamet eden kişi ile beraber gitmen gerek, yoksa olmuyor diye biliyorum, yanılma olasılığım düşük.

evde ttnet yoksa gidip ttnete internet için falan başvurup, sözleşme yapıp,sözleşmenle kendini kaydettirip sonra aynı gün içinde ttnetten sözleşmeni iptal de ettirebilirsin. bu işin 3 kağıtçılığı tabii. ben yapmadım, aklıma da yatmamıştı açıkçası. eski sevgilimin tiksindiğim bi arkadaşı yapmıştı. belki işine yarar diye yazdım.
  • conundrum  (11.01.13 10:35:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.