[]

bi insanda para hırsı

nasıl elde edilir? arkadaş yani zerre para hırsım yok. hep bana yetecek kadar olsun yeter dedim. har vurup harman savurdum. hiç birikim yapmadım. var az çok birikimim ama işte...

yani şimdiye kadar birazcık para hırsı olsaydı en kral evi ve arabayı almıştım. ama yok. hep bugün bugün bugün diyorum. yani hiç geleceği düşünmüyorum.

bana tavsiye verin. eleştirin. hikaye anlatın ve para hırsı oluşsun biraz.
mesela bugün 1000 TL kazanabilecek potansiyelim varken, ben 50 tl kazanıyım yeter diyorum. o 1000 TL yi hergün almak istiyorum.

not: yaş 25 erkek, üniversiteyi bıraktım. askere gitmedim. 18 yaşından bu yana ailemden tek kuruş almadım.

 
ahahah ulan az önce hatun aynı geyikten bana laf sokuyodu. adamın içinde olcak bilader. olmayınca olmuyo. siktir et. hayat bize güzel boşver.


  • ankesorlu telefon muduru  (10.01.13 23:11:49) 
özellikle ciddi sağlık sorunları yaşayan insanlar tedavi süresince ciddi para ihtiyacı duyuyorlar,umarım böyle bir problemle karşılaşmazsın.ayrıca ilerde aile kurmak istersen çocuklarının en iyi imkanlara sahip olmasını istersin.bence sen şu para kazanma hırsını bir daha düşün.


  • beyefendi  (10.01.13 23:14:33) 
bu halinle mutluysan daha iyi olabilir. biriktirmek istiyorsan borç yiğidin kamçısıdır, kredi çek bankaya vadeli hesaba yatır. sakın dokunma ama. taksitlerini çalışarak ödemek zorunda kalırsın.

çalıştığın parayı direk bankaya yatır, kredi çekme boşa faiz verme keriz misin diyen olur, ama öyle hırs yapabileceğini zannetmiyorum. atalarımızın dediği gibi yiğidin kamçısı borçtur, tasarruf, birikim değil.
  • megafon  (10.01.13 23:14:43) 
hayatım boyunca hiç taksitle bir şey almadım. hiç kimseden borç almadım. çok borç verdim. ama istemedim kimseden. hiç kredi kartı kullanmadım. şimdi istesem 10 tane çıkarırım ama hep reddettim.

alışverişlerimi herşeyimi bankamatikten yapıyorum. param varsa çıkar en kralından herşeyi alırım. hiç paraya acımam.

annem her defasında diyor. parana sahip çık. ileride lazım olacak. kötü olur filan. tabi yine harcıyorum ama doğru söylüyor.

@ankesorlu telefon

valla bro böyle gidersek işler yaş söyliyim :) yani bi yerlere yatırım yapmak lazım. daha çok kazanmak lazım ama hiç istek yok içimde.
  • nemo problemo  (10.01.13 23:31:42) 
abi ayıptır sorması ne iş yapıyon? hayran oldum.


  • juninho77  (10.01.13 23:39:36) 
@imojeen

anneme verdim biraz. birazda bi işe yatırdım. annemden para istedim bi ara vermedi :) annem parayı iyi saklıyor ama ona para vererek kendi kuyumu kazıyorum. evlendirme niyetinde. para filan olunca dikkat ettim zorlamaya başladı biraz. o yüzden vermiyorum bende.
  • nemo problemo  (10.01.13 23:39:43) 
hiç tavsiye etmem, hep mutsuz oluyorsun kendimden biliyorum. bu arada ne iş yapıyorsun nasıl alınıyor o en kral ev araba? :) günde 1000TL getirisi olan iş nedir?


  • secilmis uye  (10.01.13 23:49:32) 
altin gununun basit versiyonunu yapabilirsin, hep gorustugun insanla anlas, mesela ayda bir haftada bir bulusun, o sana bir altin hediye etsin sen ona bir tane, basit ama iyi bir para biriktirme yontemi, baskasina verecegin icin ertelemezsin, altinida bozdurmazsin, her bulusma da sosyallik icin bir bahane olur. icmeye gidersin , tiyatroya gidersin, iyi olur.


  • mavicorap  (11.01.13 00:18:00) 
arkadaş bir şeyi de abartmayın. ev almak nerden çıktı? 5000 tl çek koy vadeli hesaba dursun. iki senede faizi taş çatlasa 1000tl. yani iki senede 1000tl çıkacak cebinden, 5000 tl biriktirmiş olacaksın? ödeyemezsen çek parayı vadeli hesaptan onunla öde, en fazla 1000tl riske atıyorsun yani.

bi bitmediniz ...
  • megafon  (11.01.13 00:19:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.