[]

Guinea Pig bakımı ???

Slm duyuru halkı.Birkaç saat önce bi petshop'a Hamster almaya girip Guineapig alıp çıktım fakat bu hayvanlar hakkında hiçbir bilgim yok..

-Nedir neyin nesidir,bakımı nasıldır,huyları nelerdir :D ?
-Şuan çok ürkek elime alamıyorum,satıcı bi iki haftaya alışır sana dedi doğru mu ?
-Bu hayvanlar nelerden hoşlanır,hazır mamalar dışında nelerle besleyebilirim ?
-Kafesi bomboş nerdeyse,bunların da Hamster lar gibi oyuncakları falan oluyor mu,canları sıkılmaz mı kafeste öyle boş boş :D ?

Ginepig beslemiş ya da bilgisi olanlar yardımcı olabilirse sevinirim =)

 
- ve ayarlar başlasın -
cevap: otoburdur onlar.

  • saksı  (10.01.13 18:46:32 ~ 18:46:53) 
kaç tane aldın?
guinea pigler hamsterlar gibi tek bakılmaz. en az iki tane olması gerekir. bunların da aynı cinsiyetten olması gerekir. (tabi tavşan gibi üremelerini istemiyorsanız.)
ve yine hamsterlar gibi küçük kafeste de yaşamaz. (yaşatılmamalı en azından.)
dolaşabilecekleri geniş alanları olmalı. youtubedan bulabilirsin nasıl alanlar yaptıklarını.

geri kalan tüm soruların için:
www.guineapigler.com
www.guineapig.gen.tr


edit: bir erkek bir dişi alırsan 1 aya kalmadan yavruların olur. sonraki ay yine aynı şeyi yaşarsın. bu hayvanlar kedi köpek gibi yılda iki kere çiftleşme dönemine girmiyor. haftada bir çiftleşme dönemi onlar için. (hamsterlarda gün, bunlar da öyle olabilir, kaç gün olduğunu hatırlayamadım.)

iki erkek, dişi görmediği sürece birbirini yemez. dişiler de iyi anlaşır. hamsterların aksine sosyal hayvan bunlar. 3-4 tane olurlarsa iyice mutlu olurlar.

bir de ilk bir kaç gün yem vermek haricinde pek elleşme. ama sürekli konuş ki sesini tanısın. bir kaç gün sonra elinden yem vermeye çalış. bir süre sonra korkusu azalacaktır. ondan sonra dokun.

ten noktaya işerler. hatta kedi gibi kum kabına yaptırtabilirsin. ama biraz okuman gerek o konuyu. ama keçi boku gibi boklarını her yere yaparlar.
  • goldentitan  (10.01.13 18:47:35 ~ 23:31:07) 
www.guineapigler.com

forum.donanimhaber.com

bunları buldum yardımcı olur umarım. çok şirinmiş :D
  • golgem var iyi ki golgem var  (10.01.13 18:48:11) 
@goldentitan
1 tane aldım bilmiyordum çift almam gerektiğini :D En kısa zamanda bi ikincisini alırım o halde =) Aynı cinsiyetten olurlarsa birbirlerini yemezler mi(hırçınlık,kıskançlık anlamında) Dişi alsam diğerini bakımı çok mu zor olurki çiftleşme dönemlerinde falan ? KAfesi küçük değil daha doğrusu şuan kafes içinde değil taşıma kabında,henüz kafes almadım taşıma kabı büyük ama en azıdan onu satın aldığım yerdeki kafesten daha büyük :D

@golgem var iyi ki golgem var
Aynen çok şirin,ama aşırı ürkek,daha elimi uzatır uzatmaz koşturuyor kafesinde ordan oraya pıtı pıtı :D
  • yqzkrttpli  (10.01.13 19:20:50 ~ 19:22:16) 
bisey sorcam bunlar da gonzalesler gibi orya buraya saniye başı pisliyo mu


  • slap  (10.01.13 20:54:42) 
Oraya buraya pislemiyorlar :D Kafesindeki talaşa yapıyor :D Bi de ihtiyacı geldiğinde elinde ya da kucağındaysa üstüne pislemiyo,diş gıcırdatıyolar sen bırakıyorsun kafese yapıyor :D


  • yqzkrttpli  (10.01.13 22:32:41) 
Ben 3 tane besliyorum. Kafeslerine oyuncak vb. şeyler koymayın. Mümkün olduğunca geniş olsun. Tek beslemek çok zordur günde 4 saat ilgilenmelisiniz. Aksi halde depresyona giriyorlar. Ek gıda olarak tatlı kırmızı biber, çarliston, havuç, yeşillik ama dikkat edilmesi gereken noktalar var. Mesela maydanozu çok az miktarda vermelisiniz. Dere otu, ıspanak, pazı verebilirsiniz. Salatalık, marul,kıvırcık vb. yiyeceklerden uzak durun sulu olduğu için ishal yapar ve ishal bu canlılar için ölümcüldür. Baharatlı otlar da vermemelisiniz. Günlük C vitaminine ihtiyaç duyarlar. Mutlaka günlük bir menü hazırlamalısınız. Ben sabah öğle akşam toplam olarak, yarımşar kırmızı biber, yarımşar çarliston, havuç, 4'er sap dere otu, 4'er sap iri yapraklarından ıspanak ya da pazı veriyorum. Kafeslerinde sürekli olarak hazır yemleri ve kuru otları bulunmalıdır. Hazır yemlerini günlük olarak tazelemelisiniz. Tabi ki suyunu da günlük tazelemelisiniz. Aslında beslenme konusunda yazılacak daha çok şey var ben özet geçeyim. Size alışması için, yazdığım yiyeceklerden verirken elinizle yedirin. Ürkütmeden kucağınıza alıp sevin, konuşun, tarayın.. Zamanla alışacaktır. Huylarına gelince, en güzel kısmı burası. Sizi görünce ıslık çalar, sürekli yiyecek ister, mutlu oldukları zaman popcorn yapar (kendini kaybetmiş gibi koşturmak ve zıplamak), şarkı söyler (muhabbet kuşu gibi), insan gibi yayılarak yatar, köpek gibi elinizi yüzünüzü o minicik diliyle yalar (guinea pig öpücüğü diyorlar), okşayınca mayışır. Çok fotojenik olurlar kameralarla araları iyidir sanki anlıyormuş gibi poz verirler yani. Yükseklik korkuları vardır. Kucağınıza aldığınızda çok dikkat edin düşürmeyin çok hassas canlılardır düştüklerinde bi tarafları kırılabilir. Şu an aklıma gelmeyen bi dolu özellikleri ve dikkat edilmesi gereken şeyler var. Sormak istediğiniz bir şey olursa mesaj atın. Güle güle büyütün.


  • teyzebeybi  (17.01.13 12:52:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.