[]

hırçın kedilerin tırnakları

veterinere götürmeden nasıl kesiyorsunuz? nasıl oyalıyorsunuz ya da etkisiz hale getiriyorsunuz hınzırları?
4 yaşındaki kedimin tırnaklarını şimdiye kadar hep veterinerde, eldivenli 4 kişi eşliğinde kestirdim. ama sırf tırnak için de veterinere gitmek, hele ki bu havalarda malumunuz büyük eziyet. iki gündür arkadaşımın kedisinin tırnak makasını ödünç alarak evde kesmeyi deniyorum. ilk patiyi, kendisi rahat bir şekilde uzanmış uyuklarken, sevme süsü altında sinsice kendisine yanaşıp, patiyi sabitleyip kesmek suretiyle hallettim. önce anlamamış olduğundan yalnızca en sonuncu tırnakta bir ısırık yedim ve akabinde tıslayarak kaçtı. bir de çok zeki benim şerefsiz, sonrasında tırnak makasını her gördüğünde anladı ne yapacağımı, güç bela iki günde kestim diğer patileri. en son artık yorgana sarıp üstüne çullanarak son arka patiyi kestim. yine dayak yedim, o başka.
artık hep evde kesmek istediğimden, sizin böyle pratik yöntemleriniz varsa önerilerinizi dinlemek isterim. :)


 
valla benim en beceremediğim şeydir. hiç uğraşmam giderim veterinere kar, kış demeden. çektiğiniz eziyete değmez... .)


  • reso aga  (10.01.13 15:12:11) 
Sırt üstü tutup gövdesini bacaklarımın arasına sıkıştırıyorum. Sert değil ama kaçamayacağı şekilde. Sonra bir kolumla üst gövdesini bastırırken aynı elle patisini tutuyorum. Gene fazla baskıya gerek yok. Kedi kaçamayacağını anlasın yeter. O zaman kaçmaya da çalışmıyor. Rahat rahat kesiyorum. Kendi tırnaklarımı kesmek bile daha uzun sürüyor zaten. Arka patileri de kesmiyorum. Zaten normalde biyerlere veya birilerine saldırmak için onları kullanmaz ama yere tutunmasına yardım eder.


  • onexey  (10.01.13 15:17:16) 
www.vidivodo.com
şöyle bir şey var. deneyebilirsin.

  • goldentitan  (10.01.13 15:20:16) 
Aman çok dikkat edin, biraz dipten keserseniz hayvanı kanamadan öldürebilirsiniz.
www.uzmantv.com

  • buff  (10.01.13 15:21:38) 
arka patileri ben de kesmiyorum. ön patiler için de, alçak bir yere oturuyorum bunu da dikey pozisyonda bacaklarımın arasına sıkıştırıyorum. böylece belden aşağısı etkisiz oluyor, ama ayakları yere değiyor böylece havada durmuyor. ön patileri tutuyorum zaten, bazen ısırmaya kalktığında da dirseğimle kafasını diğer tarafa çeviriyorum yani ön patiler ve ben sağa bakarken, kafası sola bakıyor. ama tabii bunları sert yapmayın yazık iyice korkar saldırır.


  • clementine the tangerine  (10.01.13 15:47:29) 
Bir süre unutturun makası ve olayı.Olabildiğinizce sakin zamanların(ız)da rahat bir şekilde ilgisizce ( hey şimdi tırnaklarını kesiyoruz! demeden:) )olaya girerseniz olayı kavrayana kadar bir pati biter zaten.
Başlarda bütün tırnakları bir kerede kesersiniz ama sonra zaten -deneyimlere dayanarak söylüyorum- tırnakların hepsini aynı anda sivriltmiyor her patide 2-3 tırnak jiletleşiyor onları halletseniz yeter.

Bence kesinlikle kovalama yakalama paketleyip tırnakları kesme eylemlerine girmeyin. Biz en azından bir yerimizi çizinceye kadar dokunmyoruz tırnaklarına çizildiysek biliyoruz vakti gelmiş.
  • hayyam ara  (11.01.13 08:42:27) 
bizde kızı annem kucağına bebek oturtur gibi oturtup sıkıca tutar ben de tırnaklarını keserim. sadece ilk seferinde daha bebekken veterinerde kestirmiştim tırnaklarını daha sonra yani 3 senedir kendimiz kesiyoruz. huysuzluk ediyo annemin ve benim parmaklarımızı ısırıyo hafiften ama aldırmıyoruz. çünkü burda en önemli nokta tırnakları kanatacak kadar çok kesmemek. onu görmek de çok kolay tırnağın içinde pembemsi, sanki et varmış gibi olan bi kısım gözükür bi de uca doğru daha saydam kısım vardır. saydam kısmı kesip geri kalana dokunmadıktan sonra da bi sıkıntı olmaz. aynı insan tırnağı gibi aslında mantığı.


  • miss magara kadini  (14.01.13 01:29:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.