[]

sivrisinek öldürmek ve ahlak

beyler,şimdi mesela kedi öldürmeyi falan çok kötü görüyoruz -niteim kötü bir şey-,ama bir de sivrisineği sırf canımız istedi veya bizi rahatsız diye öldürüyoruz,hiç de vicdan azabı çekmiyoruz. bunun nedeni ne? neden biri ahlaksızlıkken biri ahlaksızlık değil? birinin çektiği acıyı gözlerimizle görebildiğimizden mi acaba?




 
dünyanın en tehlikeli, ölümcül hayvanı sivrisinek olduğu için.. şaka yapmıyorum. en tehlikeli hayvan sivrisinektir sıtma mikrobunu taşıdığı için. şahsen zevk alıyorum onları öldürdüğüm için. bir kedi gelip kendini sevdirebiliyor ama bi sivrisinek beni sokmaya çalışıyor.. biri dost biri düşman..


  • bilmemkacincinick  (10.01.13 12:37:48) 
canlılara zarar vermemek konusunda en başı çeken kişi dalay lama'nın bu konuda bi beyanı var :) www.youtube.com


  • kediebesi  (10.01.13 12:41:23) 
bunlar hep irkcilik iste.


  • natnan  (10.01.13 12:43:31) 
@kediebesi
dalai lama'nın aksanından pek bi' şey anlamadım. yazabilir misin cümleleri rica etsem?

  • illuminatinin basindaki adam  (10.01.13 12:43:55) 
diyor ki bir kere gelirse izin veririm, ikincide üflerim, üçüncüde fiskelerim artık.
biz bunlarca yıldır evrimimizde tonlarca canlıyı öldürmek zorunda kaldık yani can alma konusunda yeterince kaşarlanmışız zaten, bu acıyı içimize sindirmeyi öğrenmişiz. sade sivrisineği değil insanları da sivrisinek gibi öldürüyolar, zararsız olanları da zararlı gibi meşrulaştırıyolar sadece. bugün çok olumluyum yahu.

  • kediebesi  (10.01.13 12:47:33 ~ 12:50:43) 
öncelikle pencereden falan dışarı çıkmasına izin vermeye çalışırım. çok inatlaşırsa öldürürüm. güçlü güçsüzü öldürür kendi çıkarı için. doğanın kanunu bu.


  • yetkili birine benzeyen abi  (10.01.13 12:53:05) 
bize zarar veren canlıyı öldürebiliyoruz. öldürmeyen de var ama tahammül sınırı herkesin yüksek değil.


  • merena  (10.01.13 12:55:56) 
tur ayrimciligi da denilebilir. bunun yaninda kendi turumuz veya direkt kendimiz icin zararli olabilecek kucuk bir canlidan kurtulmanin tek yolunun oldurmek olduguna sartlanmis olmamiz. kulturel kodlama.

camasir ve bulasik deterjanimin markasi (ecover) su sivrisinekleri uzerinde test edildigi icin artik o markayi tercih etmiyorum. komik veya ucuk gelebilir ancak bunu yapmayan markalari tercih etmek daha makul.
  • elxa  (10.01.13 13:05:02) 
vejeteryan bir hindu arkadaşımın et yemeyip balık yiyor olması üzerine benzer şekilde bir soru sormuştum. bana bir ineğin, koyunun vs insanınkine yakın bir ruhu olduğunu, ancak balık gibi canlıların grup olarak ruhlarının bulunduğunu bu nedenle o gruptan bir kaç tanesinin öldürülmesinin sorun yaratmayacağını söylemişti. epey bir tartışmıştık. aynı arkadaşım karma felsefesi nedeniyle şu anki fakirlerin önceki hayatlarında yaptıklarının cezasını çektiklerini ve bu nedenle onlara yardım edilmemesi gerektiğini de söyledi. yani hangi inanca mensup olursanız olun, o inancın ilkelerini, öğretilerini kendi vicdanınız-mantığınız-hayvani tarafınız ve hatta çıkarınız yönünde yontma/anlama/uygulama potansiyeline sahipsiniz. bu nedenle herkes sivrisinek konusunda da farklı görüşler öne sürecektir, siz de mantığınıza en uygun olanı tarafından ikna olacaksınız.


  • vejeteryanvampir  (10.01.13 13:40:18 ~ 13:41:45) 
afedersin ama arvadını kektiğimin haşeratı zaten yıllarca yaşayan bir varlık değil. dikkat edersen asıl kıstas uzun ömürlü canlıların yaşatılması.


  • ground  (10.01.13 13:51:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.